May 8, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Σύλλογος ΕΒΕ Αθήνας για την θέση του Εμπορικού Συλλόγου για τις κινητοποιήσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

& ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

22/2/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας το χαβά του!

Ξαφνικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Καφούνης θυμήθηκε ότι οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι η αιτία για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό ο «εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος του Κέντρου της Αθήνας» και μάλιστα ζήτησε ως γνήσιος τοποτηρητής του νόμου και της τάξης, «την πιστή εφαρμογή του νόμου για τις πορείες και τις συγκεντρώσεις»…

Αλήθεια, πού είναι ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Πρόεδρος του τόσο καιρό που ο φτωχός εμπορικός κόσμος υποφέρει από την αναδουλειά, τους πλειστηριασμούς, την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες; Πότε πήραν θέση για τα προβλήματα που δημιουργούν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι όπως η skroutz; Πότε αντέδρασε στις κλήσεις που κόβει χωρίς έλεος η Δημοτική Αστυνομία, στα πρόστιμα, στα μικρομάγαζα της εστίασης για το κάπνισμα και για διάφορους τυπικούς λόγους και αφορμές.

Απλά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας αποδεικνύει για μια φορά ακόμα ότι είναι λαγός της κυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων.

Η πρεμούρα που τον έπιασε για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου δεν αφορά τους μικρούς επαγγελματίες της πόλης αλλά τους ομίλους και τις μεγάλες αλυσίδες που διαχρονικά απαιτούν να σταματήσουν οι αγώνες μας.

Αντί να ασχοληθεί με τους μικρούς επαγγελματίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, βγάζει Δελτία Τύπου που του υπαγορεύουν οι όμιλοι, οι μεγάλες αλυσίδες, η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή. Να μας απαντήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Οι συνάδελφοι της Αθήνας που βρίσκονται έξω από το κέντρο π.χ.  Γκύζη, Σεπόλια, Πατήσια κλπ γιατί βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση με το κέντρο; Μήπως γίνονται κι εκεί διαδηλώσεις; Αλλά ο Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει καμιά επαφή με αυτές τις γειτονιές γιατί εκεί δεν δραστηριοποιούνται αυτοί που εκφράζει.

Συνάδελφε έμπορα, επαγγελματία, μικροβιοτέχνη,

Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και του Δήμου Αθηναίων, οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες της Αθήνας ένα δρόμο έχουμε, το δρόμο του συλλογικού αγώνα.

Δε θα μας απαγορεύσουν να διαδηλώνουμε στο κέντρο της πρωτεύουσας που είναι τα Υπουργεία, η Βουλή και όλοι αυτοί που φροντίζουν για εμάς, χωρίς εμάς. Ξέρουμε καλά ότι τα προβλήματά μας έγιναν γνωστά όταν συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας και μαζί με την Ομοσπονδία μας αλλά και τους εργαζόμενους που υποφέρουν, διαδηλώσαμε – διαμαρτυρηθήκαμε, κινητοποιηθήκαμε συλλογικά και οργανωμένα.

Έτσι σταμάτησαν οι απειλές πλειστηριασμών για τα σπίτια συναδέλφων. Σ΄αυτό το δρόμο συνεχίζουμε.

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα βάλουν στο γύψο τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ αλλά και του λαού που αγωνίζεται.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

ΔΗΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ο γενικός γραμματέας

ΤΡΕΜΠΙΤΣΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ