May 20, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ – Παρασκευή 10/5 στις 19:00 μ.μ.  στο Σύνταγμα

ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 6 & ΠΕΤΡΑΣ, ΚΟΛΩΝΟΣ

08 Μαΐου 2024

Δελτίο Τύπου

     Η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής εδώ και 4,5 χρόνια έχει σταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την υπεράσπιση της ενιαίας λειτουργίας της.

     Συνεχίζουμε να συμπορευόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους για να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ, να μην ερημώσουν τα χωριά, να μην μείνουν άνεργοι εκατοντάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες της περιοχής.

     Με τα χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της να υλοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασία επαναλειτουργίας, με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

     Τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη που με τις πλάτες της κυβέρνησης επιδιώκει να βγάλει τους εργαζόμενους έξω από το εργοστάσιο, να αρπάξει 500 εκατομμύρια από την ισοπέδωση της ΛΑΡΚΟ και να βάλει στις τσέπες του 20 δισεκατομμύρια ευρώ νικελίου μας βρίσκουν αντίθετους.

     Τέτοιου μεγέθους βιομηχανίες είναι πολύ σημαντικές και η σύνδεση τους με τους επαγγελματίες είναι άμεση. Ήδη βιώνουμε τα αρνητικά αποτελέσματα από το κλείσιμο αντιστοίχων βιομηχανιών που έχουν επηρεάσει πολλούς συναδέλφους. 

Δείχνουμε για ακόμα μια φορά την αλληλεγγύη μας και υποδεχόμαστε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 19:00 μ.μ.  στο Σύνταγμα.

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

              ΤΣΟΥΡΑΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                     ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ