April 19, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Σχόλιο για το πράσινο φως του Άρειου Πάγου στα FUNDS για διενέργεια πλειστηριασμών

10/2/2023

Συνάδελφοι,

            Ένα ακόμα βήμα για την «εξυγίανση των τραπεζών» έκανε χθες η ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε κλειστή  συνεδρίαση, ανάβοντας ταυτόχρονα το πράσινο φως για την επιτάχυνση χιλιάδων πλειστηριασμών.

            Η απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου προβλέπει ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να διενεργούν δικαστικές πράξεις  και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Αυτή η απόφαση που στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων, και της σημερινής, οδηγεί σε νέο γύρο μαζικών πλειστηριασμών μετά τις 40.000 της περσινής χρονιάς και τους δεκάδες χιλιάδες που προβλέπονται για το 2023.

Αυτή είναι η «Εξυγίανση» και η «σταθερότητα» του τραπεζικού συστήματος για την οποία μιλάει η Κυβέρνηση της ΝΔ  σήμερα. Για αυτή την «Εξυγίανση» και «σταθερότητα» δούλεψαν άοκνα όλες  οι Κυβερνήσεις με τους μεν (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ) να παραδίδουν  τα «κόκκινα  δάνεια» στα funds και με τους  δε (ΝΔ)  που διαμόρφωσαν  τον πτωχευτικό νόμο.

Η «σταθερότητα» του Τραπεζικού συστήματος περνάει  μέσα από τη λεηλασία της λαϊκής  κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων.  

Οι κοινές κινητοποιήσεις εργαζομένων και επαγγελματιών που απέτρεψαν δεκάδες πλειστηριασμούς το προηγούμενο διάστημα στην Αττική, πρέπει να πυκνώσουν μπροστά σε αυτή την αρνητική εξέλιξη. Τα σωματεία να σταθούν δίπλα σε κάθε συνάδελφο που κινδυνεύει. Κανένας μόνος του. Κοινός αγώνας  για την διαγραφή των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών και των αυτοαπασχολούμενων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                 ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ