May 12, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ετήσιας συνδρομής στους επαγγελματίες που είναι συμβεβλημένοι με την πλατφόρμα skroutz

6/2/2023

Μια δυσάρεστη έκπληξη  περίμενε όσους συναδέλφους είναι συμβεβλημένοι  με την πλατφόρμα αγορών skroutz. Η πλατφόρμα ενημέρωσε με ένα απλό email τους επαγγελματίες που πουλάνε τα προϊόντα τους μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμα, ότι από 1/1/2023  υποχρεούνται να καταβάλουν ετήσια συνδρομή αξίας 400 ευρώ + ΦΠΑ.  Βέβαια η πολιτική της συγκεκριμένης εταιρίας για αυτό το ζήτημα δεν αποτελεί εξαίρεση μιας και οι περισσότερες πλατφόρμες αργά ή γρήγορα ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Άλλωστε  αυτή δεν είναι η μοναδική επιβάρυνση που πληρώνουν οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αυτές τις πλατφόρμες για να προωθούν τα προϊόντα τους μιας και ήδη πληρώνουν σε αυτές αυξημένα ποσοστά  επί των πωλήσεων.

Μέχρι τώρα οι πιο μικροί επαγγελματίες που δεν είχαν το δικό τους e-shop έβρισκαν μέσα από αυτές τις πλατφόρμες μια διέξοδο να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να αναπληρώσουν μέρος του εισοδήματος τους, που χάνουν μέρα με την ημέρα από τον ανταγωνισμό τους με τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, πολλές μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το οικονομικό βάρος.  Βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Η μετάβαση στην «ψηφιακή εποχή» τελικά δεν είναι για όλους, μιας και για τους πιο μικρούς επαγγελματίες που δεν έχουν την δυνατότητα να έχουν το δικό τους e-shop, τώρα με αυτές τις υπέρογκες συνδρομές «πετιούνται έξω» και από το ηλεκτρονικό εμπόριο.

            Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα για αυτές τις εξελίξεις, και να μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα για την διεκδίκηση μόνιμων μέτρων στήριξης του εισοδήματος μας και ικανοποίησης του συνόλου των αναγκών μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                              ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ