May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ανακοίνωση για το Lockdown στην Εστίαση

 

Επιτροπή αγώνα Επαγγελματιών στην Εστίαση Αττικής

Η εστίαση και οι επαγγελματίες της για άλλη μια φορά ο εύκολος στόχος και το μόνιμο θύμα της κυβέρνησης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΕΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΕΦΟΡΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ για όλο το διάστημα της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων.

Το νέο διάγγελμα κυβέρνησης πρωθυπουργού ξεχείλισε το ποτήρι. Μπροστά στα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα του δεύτερου κύματος της πανδημίας αντί να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού, με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, με εξασφάλιση νέων ΜΕΘ, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με μαζικά δωρεάν τεστ, με αποσυμφόρηση σχολείων και μέσων μεταφοράς και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, η κυβέρνηση μας ξανακλείνει, καταδικάζοντας έτσι χιλιάδες επαγγελματίες σε ένα «μαύρο» χειμώνα, μετά το «γκρίζο» καλοκαίρι που προηγήθηκε με τα μέτρα περιορισμού που ίσχυαν έως τώρα και πετσόκοβαν τα εισοδήματά μας.

Φτάνει πια η κοροϊδία ότι η ατομική ανευθυνότητα των λίγων διόγκωσε το πρόβλημα με την πανδημία. Η κυβέρνηση είναι που πέταξε τις θυσίες του λαού στην περίοδο της καραντίνας Μάρτη-Μάη στο καλάθι των αχρήστων με τις επιλογές της να ξεχειλώσει κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο για να σώσει τα κέρδη εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοξενοδόχων. Η κυβέρνηση είναι που τροφοδότησε τον όποιο εφησυχασμό, χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο, κουνώντας μόνο το δάκτυλο. Παράλληλα προσπαθούν να σε πείσουν οτι για την κατάσταση φταίς εσύ που συνοστίζεις κόσμο στο μαγαζί σου, η απίθαρχη νεολαία που έρχετε στο μαγαζί σου που δεν δουλεύες το καλοκαίρι με 40 βαθμούς με μάσκα.

ΕΣΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Δούλεψες μαζί με τους εργαζόμενους σου κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο την προσωπικής σου υγείας τους τελευταίους 6 μήνες αδιάκοπα για να τα βγάλεις πέρα. Ο τζίρος σου μειώθηκε δραματικά. Τα χρέη συσορεύτηκαν. Τα 800€ του κυβερνητικού φιλοδορήματος δεν έφτασαν ούτε για τα αναγκαία. ‘Ησουν με τον φόβο μηπώς και κάποια καρέκλα μετακινήθηκε 5 εκατοστά και σου επιβληθεί πρόστιμο. Έβλεπες αυτήν την μειωμένη τουριστική κίνηση που υπήρξε να την καρπώνεται η μεγάλη αλυσίδα μέσα από τα γνωστά πακέτα διακοπών που προσφέρουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Ξέρεις ότι τα μεγάλα καταστήματα του κλάδου με τα πολλά τετραγωνικά δεν είχαν τις ίδιες επιπτώσεις με εσένα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

Είναι πλέον ξεκάθαρο: Τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται, έχουν ως κριτήριο τις “αντοχές” των λίγων και εκλεκτών και όχι τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, που θα προστάτευαν αποτελεσματικά την υγεία και τη ζωή των λαών.

Το ίδιο κριτήριο έχουν και τα μέτρα δήθεν στήριξης και της πρώτης καραντίνας και αυτά που εξήγγειλε το Σάββατο ο Υπουργός Οικονομικών Σταϊκούρας Δισεκατομμύρια να κυκλοφορούν για τους μεγάλους και για τους πολλούς μικρούς αναστολές πληρωμών που συσσωρεύονται και θα έρθουν μετά σαν χιονοστιβάδα. Χρηματοδοτικά εργαλεία που απευθύνονται σε συντριπτικό ποσοστό στους μεγάλους με τους πολλούς μικρούς να κοιτάνε κάτω από το τραπέζι μπας και πέσει κανένα ψίχουλο. Όσο για τα δάνεια της επιστρεπτέας προκαταβολής;  Χωρίς εισόδημα, όσοι τα πάρουμε, μέσα στη κρίση θα αναγκαστούμε να τα πληρώσουμε διπλά και τρίδιπλα. Είναι συνειδητή επιλογή τους οι «αντοχές της οικονομίας» να μην μας χωράνε.

Δεν ανεχόμαστε νέα κοροϊδία, είναι ζωτική ανάγκη η λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων. Μέτρα που να λαμβάνουν υπόψη τις άμεσες ανάγκες αλλά και τα συσσωρευμένα βάρη και τις συνέπειες των προηγούμενων 8 μηνών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, ως τη μόνη αποδεκτή λύση που μπορεί να περιορίσει σε ένα βαθμό τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών και να εξασφαλίσει τη στοιχειώδη λειτουργία των μικροεπιχειρήσεών μας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του τέλος επιτηδεύματος, αλλά και δραστική μείωση των απαράδεκτων και άδικων έμμεσων φόρων που κατατρώνε το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες που συσσωρεύτηκαν ως αποτέλεσμα της προηγούμενης κρίσης, αλλά και των αντιλαϊκών πολιτικών που τη συνόδευσαν. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους χωρίς επιπρόσθετα χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Απαλλαγή όλων των συνάδελφων από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση. 
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους συναδέλφους που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.