April 19, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Η κυβέρνηση μεθοδεύει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιλαϊκή τακτική της σε βάρος των έμπορων, των εμποροϋπάλληλων σε συνθήκες πανδημίας και γενικού lock down. Την ώρα που ο αυτοαπασχολούμενος έμπορος πραγματικά δε ξέρει τι του ξημερώνει, αν θα υπάρχει μετά το τέλος της καραντίνας, η κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο και εκμεταλλευόμενη ότι τα πάντα είναι κλειστά βάζει στόχο την πλήρη απελευθέρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Σε συνεχεία των νόμων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων στις περιοχές κάτω των 5.000 πληθυσμού για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Επίσης νομοθετείται το πιλοτικό άνοιγμα των καταστημάτων για όλο το χρόνο σε 3 περιοχές που θα αποφασιστούν με ευθύνη του Υπουργείου. Ουσιαστικά η κυβέρνηση μεθοδεύει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο στο άμεσο μέλλον.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δε θα περάσει

Το πρόβλημα των έμπορων δεν είναι οι λίγες ώρες εργασίας τους. Το πρόβλημα είναι ότι οι  αυτοαπασχολούμενοι έμποροι αναγκάζονται να ακολουθήσουν τους «νόμους της ζούγκλας» που έχουν νομοθετήσει ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια και αφορούν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, την οικονομική ασφυξία με τα υπέρογκα έξοδα και χρέη από τις ατέλειωτες υποχρεώσεις, και την αναδουλειά.

Δε πάμε βήμα πίσω από τις πάγιες διεκδικήσεις μας.

Παλεύουμε για:

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο