April 29, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ενημερωτικό δελτίο για την ΓΣ και τον ορισμό εκλογών του συλλόγου 14 & 15/6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   

Στις 25/5/21 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του ΣΙΣΕΜΑ. Η διαδικασία έγινε σε καλό κλίμα και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγο COVID. Έγινε οικονομική ενημέρωση προς το σώμα, όπου φάνηκε ότι πλέον ο σύλλογος είναι σε αρκετά καλή οικονομική κατάσταση και έγινε πρόταση από το σώμα  ένα μέρος του ταμείου να αξιοποιηθεί για επιμορφωτικές και άλλες ανάγκες των συναδέλφων, σε αντίθεση με το 2012 που παραλάβαμε ένα χρεωκοπημένο σύλλογο από την ανεξάρτητη συσπείρωση που είχε την διοίκηση για πάνω από 10 χρόνια. Τέλος στις ψηφοφορίες για τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό εγκρίθηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Έγινε αναφορά στην πρωτοπόρα δράση του συλλόγου τον τελευταίο χρόνο λόγο των πρωτόγνωρων συνθηκών του κορονοιού και την μεγάλη επικοινωνία και απήχηση που είχαμε με συναδέλφους όχι μόνο σε επίπεδο Αττικής αλλά και πανελλαδικά! Τονίστηκαν οι διαφορές στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε σχέση με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της ΕΟΒΕΑΜΜ και ΓΣΕΒΕΕ που δεν διεκδίκησαν κανένα μέτρο προστασίας και βιοπορισμού για τα μαγαζιά μας. Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε, έργα δεν είδαμε! Το μεγαλύτερο κομμάτι των συναδέλφων έμεινε εκτός των οικονομικών μέτρων στήριξης. Παράλληλα, είχαμε την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης του συλλόγου από τη μειοψηφία του ΣΙΣΕΜΑ με το  να μην παρευρίσκονται στα μηνιαία Διοικητικά Συμβούλια και μη καταθέτοντας ούτε μια πρόταση.

Αφού πρώτα συμβουλευτήκαμε τον νομικό μας σύμβουλο για το εάν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογές, μιας και η θητεία του συμβουλίου έχει λήξη εδώ και καιρό και λόγο covid έχει δοθεί παράταση έως 30/6/21, το σώμα επικύρωσε την πρόταση του Δ.Σ για εκλογές στις 14-15 Ιουνίου και  κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι τις 3/6/21 στα γραφεία του συλλόγου.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με τους συναδέλφους για τις εκλογές στις 14 -15 Ιουνίου, από τις 16.00 – 20.00 στα γραφεία του συλλόγου Αλαμάνας 7 Κολωνός.

Όσοι περισσότεροι συνάδελφοι συμμετάσχουμε στις εκλογές, τόση μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε για να μπορεί ο σύλλογος να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του κλάδου.

Ο Πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Μόφορης Γρηγόριος                                                               Φραγκιουδάκης Αναστάσιος