May 12, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Στήριξη την κινητοποίηση των Φωτογράφων την Δευτέρα 3/4 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

1/4/2023

Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στηρίζει το δίκαιο αγώνα τον συναδέλφων Φωτογράφων και της ¨Ένωσης τους για την υπεράσπιση του εισοδήματος και της δουλειάς τους.

            Στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων την Δευτέρα 3 Απρίλη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενάντια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε πρόσφατα με το Υπουργείο Οικονομικών και αφορά την λήψη φωτογραφιών για τις αστυνομικές ταυτότητες.    

            Η Κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν παίρνει ούτε ένα μέτρο στήριξης των φωτογράφων και των υπόλοιπων επαγγελματιών, αλλά συνεχώς προσθέτει νέα εμπόδια που κάνουν τη ζωή των αυτοαπασχολούμενων πιο δύσκολη.

            Ένα τέτοιο εμπόδιο είναι η  πρόσφατη ΚΥΑ που αφορά αποκλειστικά τους φωτογράφους και η οποία με την ασαφή διατύπωση της αφήνει ανοιχτή την πόρτα για την συγκέντρωση του έργου λήψης των φωτογραφιών για τις αστυνομικές ταυτότητες από μεγάλες μονοπωλιακές εταιρίες.

            Καταδικάζουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να ματαιώσει την κινητοποίηση μπροστά στο Υπουργείο. Αυτό φοβούνται.  Την κινητοποίηση των επαγγελματιών.

            Οι συνάδελφοι φωτογράφοι έχουν πείρα ότι ο αγώνας τους έχει αποτέλεσμα

            Γιατί με τον αγώνα τους την περίοδο των lockdowns υποχρέωσαν την Κυβέρνηση να ενταχτούν μαζί με τους άλλους καλλιτέχνες στο μητρώο καλλιτεχνών και να πάρουν το αντίστοιχο επίδομα

            Γιατί με τον αγώνα τους  υποχρέωσαν  το 2018 την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει αντίστοιχη ΚΥΑ που παρέδιδε το φωτογραφικό έργο των αστυνομικών ταυτοτήτων σε μεγάλες εταιρίες που θα εγκαθιστούσαν εξοπλισμό μέσα στα αστυνομικά τμήματα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ