April 19, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Όχι στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων – Τετάρτη 5 Απριλίου 8:30 στο Υπ. Ανάπτυξης

30/3/2023

Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που δίνει την δυνατότητα σε κάθε Δήμαρχο να αποφασίζει ακόμα και 24ώρη λειτουργία των καταστημάτων.

Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στην πολιτική όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων που η κάθε μία έβαζε το λιθαράκι της στην απελευθέρωση του ωραρίου, έφερε προς ψήφιση στην Βουλή, άρον-άρον λίγες μέρες πριν αυτή κλείσει,  μια απαράδεκτη τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης .

Ανάμεσα στα άλλα η εν λόγω τροπολογία δίνει την εξουσία στον εκάστοτε δήμαρχο, ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει με διάφορες προφάσεις (Λευκές νύχτες, Μαύρες Παρασκευές κτλ) το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων  πέραν αυτού που υπάρχει σήμερα. Δηλαδή από τις 6 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ προωθεί  ακόμα πιο πολύ το καθεστώς κατάργησης της Κυριακάτικής αργίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο εκάστοτε Δήμαρχος χωρίς να δεσμευτεί από πουθενά, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν θα μπορεί να αποφασίζει ακόμα και την 24ώρη λειτουργία των καταστημάτων.

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες χορτάσαμε πια από την «καλοσύνη» των Κυβερνήσεων που πέρασαν μέχρι τώρα. Χορτάσαμε από την αβάσταχτη φορολογία μας από το πρώτο ευρώ, χορτάσαμε από τα απανωτά lockdowns με τα χρέη που μας φόρτωσαν, χορτάσαμε από τα διάφορα happenings τύπου black Fridays και Λευκής Νύχτας για να «στραβωθεί» ο κόσμος και να έρθει να ψωνίσει στα μαύρα μεσάνυχτα, όταν δεν μπαίνει στα μαγαζιά μας, ντάλα μεσημέρι.

Όλοι την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 8:30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί εδώ κα τώρα η επίμαχη τροπολογία
  • Καμία σκέψη για παραπάνω ξεχείλωμα του ωραρίου Λειτουργίας των καταστημάτων
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικής αργίας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ