May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Κλείνουμε τα μαγαζιά και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/3 11.30 στα Προπύλαια.

13/3/2023

Τα κέρδη των εταιριών φέρνουν τραγωδίες. Ασφαλείς, Δημόσιες, Φθηνές Συγκοινωνίες

Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μαρτίου 11.30 στα Προπύλαια.

Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εργαζομένων, νεολαίας και ΕΒE που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 8/3 καθώς και στην συγκέντρωσης της  Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Η οργή γίνεται αγώνας! Δεν είναι η ώρα της σιωπής!

Είναι η ώρα της φωνής και του ξεσηκωμού.  Την Πέμπτη αφήνουμε την δουλειά και κατεβαίνουμε στον δρόμο:

Για να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη και της πολιτικής που το προκάλεσε.

Γιατί τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών ήταν συνάδελφοι μας, συγγενείς, φίλοι, γείτονες, ήταν τα παιδιά τους. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, το δικό μας παιδί. 

Γιατί έχουμε χρέος και καθήκον αυτό το έγκλημα να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί, να μην ξανασυμβεί. Μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήρθε από το πουθενά. Όλες αυτές τις ημέρες μας «σηκώνεται η τρίχα» ακούγοντας της μαρτυρίες των σιδηροδρομικών. Εδώ και καιρό προειδοποιούσαν ότι έχει διαμορφωθεί μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

Για τις κυβερνήσεις, οποίος έμπαινε εμπόδιο στην πολιτική που οδήγησε στον κατακερματισμό του σιδηρόδρομου προκειμένου τα μονοπώλια των μεταφορών να εκμεταλλεύονται τα “κομμάτια” που φέρνουν κέρδος, ήταν δακτυλοδεικτούμενος, καθυστερημένος, ενάντια στην «ανάπτυξη» και την «ανταγωνιστικότητα» που τάχα δήθεν θα τους ωφελούσε όλους.

Αυτές είναι οι “απελευθερωμένες” συγκοινωνίες, στο βωμό του κέρδους των “λίγων”, θυσιάζονται ακόμα και οι ζωές των «πολλών», αυτό είναι το κράτος και οι κυβερνήσεις τους που εξυχρονιζει την φορολογικήπολιτική και τους πλειστηριασμούςonline, αλλά την ίδιαώραδεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφαλείς μεταφορές και όλα τα αναγκαία κοινωνικά δικαιώματα όπως η προστασία της υγείας , η προστασία από φυσικές καταστροφές κ.α.

Η δράση καθενός από μας να γίνει  εμπόδιο στην εγκληματική πολιτική που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας.

Καλούμε κάθε ομοσπονδία κάθε σωματείο να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, να ξεπεράσει την βολική, για τις κυβερνήσεις, αδράνεια που καλλιεργούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ ΕΣΕΕ και να διαδηλώσουν μαζικά στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Να παρθούν εδώ και τώρα άμεσα μέτρα για το εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                              ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ