April 19, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Μεγάλη η συμμετοχή στην απεργία – Συνεχίζουμε την Δευτέρα 20/3 ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό

Όλοι στις 7μμ στο Σύνταγμα

16/3/2022

Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας χαιρετίζει τις εκατοντάδες συναδέλφων επαγγελματιών εμπόρων και αυτοκινητιστών που πήραν μέρος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, κάτω απ΄τα πανό των Σωματείων τους.

Η μεγάλη αυτή συμμετοχή επαγγελματιών παραμέρισε στην πράξη τις συμβιβασμένες με αυτή την πολιτική ηγεσίες των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Ακόμα και η αφίσα που έβαλε η ΓΣΕΒΕΕ την τελευταία στιγμή και για τα μάτια του κόσμου, είναι ενδεικτική της συμφωνίας της με την πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων. Περιστέρια και καρδούλες  και μια γενική αναφορά για το ανεκτίμητο της ζωής του ανθρώπου και ειδικά των νέων που δεν το αμφισβητεί κανένας. Καμιά αναφορά για τις ευθύνες της Κυβέρνησης, της ιδιωτικής εταιρίας, ιδιαίτερα του κέρδους που για να υπάρξει  μπαίνει πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Καμία αναφορά για το πώς φτάσαμε έως εδώ τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Όσο για την συμμετοχή της στην κινητοποίηση παραμένει ένα μυστήριο που πλανάται ακόμα πάνω απο την Αθήνα.

Η ΕΣΕΕ από την άλλη  το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων, ακόμα και πάνω στην τραγωδία, απέδειξε για άλλη μια φορά το πόσο αμετανόητη είναι στην στήριξη της πολιτικής της Κυβέρνησης της ΝΔ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αφού αρχικά βουβάθηκε στην γραμμή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, «τώρα πενθούμε, δεν είναι ώρα για γα επίρριψη ευθυνών και κινητοποιήσεις», τώρα που το ποτάμι της οργής χιλιάδων συναδέλφων σε όλη τη χώρα γίνεται αγώνας για την διεκδίκηση ασφαλών και φθηνών μεταφορών ενάντια στα κέρδη που προκαλούν τραγωδίες, ζητάει με ανακοίνωση της να εφαρμοστούν τα «Ευρωπαϊκά πρότυπα ασφάλειας».  Μα αυτά ακριβώς τα «πρότυπα ασφάλειας» δεν οδήγησαν στην απελευθέρωση του συγκοινωνιακού έργου; η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν προωθούσε την ιδιωτικοποίηση των τρένων; Η πολιτική του λεγόμενου «κόστους- οφέλους» και η λεγόμενη εξυγίανση δεν οδήγησε στην δραματική μείωση του προσωπικού και στην 9ήμερη εργασία, στις 11ωρες βάρδιες  που εξαντλούσαν το προσωπικό; Να μην μιλήσουμε για τις Ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις που από αυτές ήταν «τίγκα» ο ιδιωτικοποιημένος ΟΣΕ το προηγούμενο διάστημα.

Την Πολιτική της απελευθέρωσης – ιδιωτικοποίησης της Ευρωπαϊκής ένωσης την συναντάμε σε κάθε βήμα μπροστά μας. Αυτή η πολιτική είναι η ρίζα των βασικότερων προβλημάτων των επαγγελματιών στις  μεταφορές, την ηλεκτρική ενέργεια, την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος μέσω των πλειστηριασμών, τώρα την ιδιωτικοποίηση του νερού και πάει λέγοντας

Σε όλα αυτά που μας κάνουν την ζωή μας κόλαση απαντάμε με μαζικούς αγώνες συσπειρωμένοι στα Σωματεία και στις Ενώσεις μας, κλείνοντας τα αυτιά μας στις σειρήνες του συμβιβασμού και της αδράνειας.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο τη Δευτέρα 20 Μάρτη στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το νερό

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                    ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ