September 8, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το Παιδοογκολογικό Κέντρο Παίδων

1/3/2023

Συνάδελφοι

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η κατάθεση νομοσχεδίου από την κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί το Παιδοογκολογικό Κέντρο Παίδων «Αγία Σοφία» και το μετατρέπει σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Η κυβέρνηση δείχνει να μην έβγαλε κανένα συμπέρασμα από την κατάσταση που βρέθηκε το Δημόσιο σύστημα Υγείας τα χρόνια της υγειονομικής κρίσης, λόγω των περικοπών που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι Κυβερνήσεις τα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης.  Σήμερα , συνεχίζει να αγνοεί τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στην δημόσια υγεία με τα γνωστά  αποτελέσματα στις λίστες αναμονής και τις ουρές των υπερφορτωμένων νοσοκομείων. Αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων συνεχίζει την περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας που ξεκίνησαν και συντήρησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 Η σημερινή Κυβέρνηση στην ίδια λογική και της προηγούμενης που εγκαινίασε τα πρώτα νοσοκομεία σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, στην ίδια λογική  που θέλει η υγεία μας να αποτελεί κόστος,  δεν διστάζει να παραδώσει ακόμα και την μονάδα καρκινοπαθών παιδιών στους γνωστούς «φιλάνθρωπους» επιχειρηματίες που θησαυρίζουν!!! .Η νέα αυτή δομή θα εξαρτάται οικονομικά από τα «νοσήλια των παιδιών» και θα ανοίγουν και θα κλείνουν ανάλογα με το προσδοκώμενο κόστος. Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες από τότε που το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ακύρωσε την κατασκευή 3 παιδιατρικών νοσοκομείων λόγω του μεγαλύτερου από το προϋπολογισμένο κόστους.

Η ομοσπονδία μας εκφράζει την οργή και την βαθειά ανησυχία για την απαράδεκτη  αυτή εξέλιξη. Καλεί όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών στον δίκαιο αγώνα τους για δωρεάν δημόσια υγεία

Ο αγώνας των υγειονομικών είναι δικός μας αγώνας

Απόσυρση του απαράδεκτουνομοσχεδίου που ιδιωτικοποιεί το Παιδοογκολογικό Κέντρο Παίδων

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ                                                   ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ               ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ