April 23, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Σύλλογος ΕΒΕ Ά Αθήνας: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Τετάρτη 5/10 διαδηλώνουμε στο Υπ. Οικονομικών 7:30μμ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ

ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΤΟΥΣΑ 3 ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ | ΤΗΛ: 2103809327-6909191579 | email: aaemporoi@gmail.com | www.saeeda.gr fb: @aaemporoi


Το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία να πάρει θέση στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός του, για την κάλυψη των αναγκών του. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι! Να απαντήσουμε οργανωμένα, συλλογικά στην επίθεση που δεχόμαστε στη δουλειά και στις οικογένειές μας, για όσα δε δίνει η κυβέρνηση, ούτε καν ως εξαγγελίες.


ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Ο «ΒΑΡΥΣ» ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Μας καλεί η κυβέρνηση να προσαρμοστούμε στην πείνα, στη φτώχια, στο κρύο και την ανέχεια και να κάνουμε υπομονή.Τους απαντάμε ότι το φετινός χειμώνας θα είναι θερμός. Τους απαντάμε ότι η υπομονή μας εξαντλήθηκε όπως εξαντλήθηκε και το εισόδημά μας. Χορτάσαμε από λόγια και από συμπάθεια. Οι μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι είμαστε η κοινωνική ομάδα που σταθερά «κοροϊδεύουν» όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις. Που πληρώνουμε αβάσταχτη φορολογία από το πρώτο κιόλας ευρώ, που τρέμουμε μη τυχόν και αρρωστήσουμε και αναγκαστούμε να λείψουμε από τη δουλειά μας, που πληρώνουμε τα σπασμένα των πολιτικών τους 10 χρόνια τώρα, επιλογές που βοηθάνε μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Είμαστε η ομάδα εκείνη της κοινωνίας που λόγω χρεών απειλούμαστε με κατάσχεση των σπιτιών και των μαγαζιών μας. Είμαστε αυτοί που πληρώνουμε την ακρίβεια στο ρεύμα και στα βασικά αγαθά δυο και τρεις φορές, αφού έχουμε να συντηρήσουμε και το σπίτι και τα μαγαζιά μας.


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7.30 Μ.Μ.

ΔΙΑΛΗΝΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Πίσω από κάθε πρόβλημα, πίσω από την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς, η αιτία παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Είναι η ανάγκη των επιχειρηματικών ομίλων για νέα κέρδη. Αυτά στηρίζουν οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Δε μας ξεγελάνε οι επίδοξοι σωτήρες που υπόσχονται ξανά προεκλογικές λύσεις στα προβλήματά μας. Τους μάθαμε καλά πλέον όλους όσους θέλουν την υπουργική καρέκλα. Όσα κόμματα παραμένουν δεμένα στο άρμα των πολιτικών της ΕΕ μας λέγανε ότι με την απελευθέρωση της αγοράς της ενεργείας και τον ανταγωνισμό των ομίλων θα έπεφταν οι τιμές, θα έχουμε φτηνό ρεύμα. Σήμερα βλέπουμε τους λογαριασμούς να απογειώνονται και ακούμε ότι τα πάντα είναι «χρηματιστήριο».
Τελικά για όλα φταίει μόνο ο πόλεμος στην Ουκρανία; Τότε γιατί δεν καταργούν τους φόρους για να μειωθούν οι τιμές;
Έφτασε η κιλοβατώρα να είναι πιο ακριβή από το ψωμί!


ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ!


Η λύση στα προβλήματα μας είναι μια. Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Καμία εμπιστοσύνη στους “σωτήρες”. Χωρίς αποφασιστική ενίσχυση του συλλογικού αγώνα τίποτε καλό δεν πρόκειται να έρθει για εμάς. Ότι κερδίσουμε, θα το αποσπάσουμε με το σπαθί και με τους αγώνες μας. Η πείρα μας λέει ότι τίποτα δεν χαρίζεται τελικά.


ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ


Δίνουμε συνέχεια. Καμιά αναμονή! Στις 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι όρισαν μέρα πανεργατικής απεργίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν. Η 9 Νοεμβρίου να γίνει μέρα παλλαϊκής πάλης. Να πλημμυρίσει το κέντρο της Αθήνας από αυτοαπασχολουμένους που μαζί με τους εργαζόμενους έχουμε πολλαπλάσια δύναμη.


ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΟΥ!


Όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι ο Σύλλογός μας δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια. Οργάνωσε κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σπιτιών και μαγαζιών συναδέλφων, ενάντια σε διακοπές ρεύματος με ότι δυνάμεις είχε, προσπάθησε να τους εμποδίσει! Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια γνωρίζοντας όμως ότι όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερα εμπόδια θα βάλουμε στο ξεκληρισμό του εισοδήματος, στον αφανισμό των μαγαζιών μας.
Η ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είναι υπόλογη για το ρολό της σαν συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων αφού το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να διαφημίζει τα εκατομμύρια επιδοτήσεων για μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλα αυτά χέρι χέρι με τη δημοτική αρχή που ακόμα και τα χρόνια της πανδημίας μπροστά στις απαιτήσεις μας για βοήθεια και στήριξη, αρνούνταν να δώσει το παραμικρό με τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα και το Δήμαρχο να μιλάει εκ μέρους μας εκφράζοντας δήθεν την αγανάκτηση των επαγγελματιών της Αθήνας για τις διαδηλώσεις, ζητώντας εν τέλει να εφαρμοστεί ο νόμος για την απαγόρευσή τους. Έπρεπε να ντρέπονται!
Απέναντι στην προκλητικότητα Εμπορικού Συλλόγου – Δήμου Αθηναίων – και κυβέρνησης που από κοινού δίνουν ρεσιτάλ για το τσάκισμα των μικροεπαγγελματιών της Αθήνας, εμείς να δώσουμε τη δική μας συλλογική, αγωνιστική απάντηση! Είμαστε περισσότεροι απο αυτούς, πιο δυνατοί αν πιστέψουμε στη δύναμή μας.


Κλιμακώνουμε τη δράση και το συντονισμό μας
με τα υπόλοιπα επαγγελματικά σωματεία της Αθήνας.


 την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 7.30μ.μ. στο Υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα.
 Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας μέσα στον Οκτώβρη (η ημερομηνία θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξει ενημέρωση).
 Στη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.