May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

ΣΥΛ. ΑΥΤ/ΝΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΕΜΠΟΡΩΝ Δ. ΑΘΗΝΑΣ

Να αποζημιωθούν οι μικροί επαγγελματίες που έκλεισαν ή εργάστηκαν με μειωμένο τζίρο λόγω κακοκαιρίας

Να αποζημιωθούν οι μικροί επαγγελματίες που λόγω της κακοκαιρίας παρέμειναν κλειστοί ή εργάστηκαν με μειωμένο τζίρο απαιτεί μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις από την έκβαση της κακοκαιρίας. Εδώ και αρκετές μέρες ενημερωνόμαστε διαρκώς για τις προβλέψεις της κακοκαιρίας “Ελπίς”, τις πυκνές χιονοπτώσεις και χιονοκαταιγίδες που θα επιφέρει το δεύτερο κύμα αυτής της κακοκαιρίας ιδιαίτερα από χθες το πρωί, μεταξύ άλλων και στην Αττική.

Από το πρωί της Δευτέρας αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι σε όλη την Αθήνα που δεν άνοιξαν τα μαγαζιά τους καθώς αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι, τηρώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για περιορισμό και αποφυγή των μετακινήσεων για τις επόμενες 48 ώρες. Πολλοί αναγκάστηκαν επίσης να μείνουν κλειστοί, φυλάσσοντας τα παιδιά τους λόγω των κλειστών σχολείων.

Ήδη από τις πρώτες ώρες της χιονόπτωσης στην Αττική αποκαλύφθηκε η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας. Αποδεικνύεται ότι όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής και των αναγκών των μικρών επαγγελματιών, εργαζομένων, των οικογένειών τους, το κράτος είναι ανέτοιμο και ανύπαρκτο! Ήδη αρκετοί συνάδελφοι και συμπολίτες μας από τις πρώτες πρωινές ώρες που πηγαίναν στις δουλειές τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη ταλαιπωρία επειδή ακριβώς δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση για την κατάσταση στους δρόμους. Αρκετοί οδηγοί βρίσκονταν μέχρι τα ξημερώματα εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους, με τεράστιες ουρές να σχηματίζονται στις μεγάλες λεωφόρους , το κρύο να μεγαλώνει και να είναι εντελώς αβοήθητοι! Αρκετοί συνάδελφοι που έχουμε έρθει σε επαφή από το χθες το πρωί, αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα μαγαζιά τους, αναμένοντας το πρωί για να δουν, τι τελικά,θα γίνει.

Αυτή τελικά είναι η ετοιμότητα του Κρατικού μηχανισμού! Η όλη ταλαιπωρία έρχεται να προστεθεί στον εφιαλτικό Γολγοθά που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες επαγγελματίες με τις οικογένειές τους, μέσα από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τη συνεχή υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, τη συνεχή αδιαφορία για το εισόδημα των επαγγελματιών που υποφέρουν από τα συσσωρευμένα χρέη, από τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες , από τους περιοριστικούς όρους που ισχύουν μέχρι και σήμερα στον κλάδο της εστίασης. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση περιορίζεται για ακόμα μια φορά στο να προτάσσει σαν μοναδική σωτηρία την “ατομική ευθύνη” απέναντι στην κακοκαιρία με “πρωτόγονες” συμβουλές του τύπου “καθίστε σπίτια σας” ή “περιορίστε τις μετακινήσεις σας”. Είναι προκλητικοί! Να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους!

• Να αποζημιωθούν οι μικροί επαγγελματίες που λόγω της κακοκαιρίας παρέμειναν κλειστοί ή εργάστηκαν με μειωμένο τζίρο.

• Κανένα σπίτι και μαγαζί συναδέλφου χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος!

• Έκτακτο επίδομα για το ρεύμα, ικανό να καλύψει τις υπερτιμήσεις στο ρεύμα.

• Διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης για όλους τους συναδέλφους με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ χωρίς περαιτέρω όρους και προϋποθέσεις.

• Με άμεση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να αφαιρεθούν τα Δημοτικά τέλη τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Απριλίου για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν στον αγώνα για την άμεση κάλυψη των αναγκών μας και να επικοινωνούν με το Σύλλογο μας για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Η οργή που νιώθουν οι μικροί επαγγελματίες για όλα αυτά που συνθλίβουν το εισόδημα και την υγεία τους, να γίνει κύμα διεκδίκησης! Καλούμε μαζικά όλους τους συναδέλφους να κλιμακώσουμε τις διεκδικήσεις μας, να κινητοποιηθούμε ώστε μέσα στο Φλεβάρη να υπάρξει μεγάλη διαδήλωση!».