May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό – Διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας

ΑΘΗΝΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Όλοι την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5:15μ.μ. στην Ομόνοια

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

                Κατατίθεται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022. Ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος στα μετρά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η κυβέρνηση δίνει τα ρέστα της στα μονοπώλια. Προκλητικές φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη τους, δώρα σε αυτές που θα συγχωνευτούν. Στον αντίποδα ο λογαριασμός θα πληρωθεί και πάλι από όλους εμάς, από τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.

                Δηλώνουμε κατηγορηματικά στη κυβέρνηση. Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε ένα ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό που χτυπά τα δικαιώματά μας και βρίσκεται στον αντίποδα των αναγκών μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη βιομηχάνων, εφοπλιστών, ξενοδόχων, μεγαλεμπόρων, τραπεζιτών.

Αρκετά ματώσαμε ! Απαιτούμε την προστασία της δημόσιας υγείας και του εισοδήματος μας.

 Αποτελεί πρόκληση ότι ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μείωση (!!!) των δαπανών για την υγεία. Πετσοκόβονται οι κοινωνικές δαπάνες το 2022 σε σχέση με το 2021 κατά 50 εκατ. ευρώ . Μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 139 εκατ. ευρώ και στην ήδη ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατά 52%.  Καρατομούνται οι παροχές Υγείας κατά 245 εκατ. Ευρώ.  Η σημερινή άθλια κατάσταση των 100 νεκρών τη μέρα, δεν πτοεί την κυβέρνηση. Αρνείται τις προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, αφήνει χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε “καιρό πολέμου”. Αρνείται τη δημιουργία των αναγκαίων ΜΕΘ όπως και την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισε η ίδια τα προηγούμενα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επαναλειτούργησε ποτέ. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι εγκληματικές. Δε πάμε βήμα πίσω.             

Απαιτούμε:

 • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται. Άμεση επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα Υγείας.
 • Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας. Παλεύουμε για αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κάλυψη όλων των αναγκαίων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Και στο μέτωπο της οικονομίας όμως, παρόλο που η κυβέρνηση διαφημίζει την ανάπτυξη και μοιράζει δισεκατομμύρια  στους ομίλους, ο προϋπολογισμός δε προβλέπει καμία παροχή, καμία ελάφρυνση για τους αυτοαπασχολούμενους. Αντίθετα σκοπεύουν να εισπράξουν μέχρι τελευταίας δεκάρας τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεών του 2020,2021. Παράλληλα, η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εφαρμόζονται για το 2022 σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τι κι αν μια στις δυο επιχειρήσεις δηλώνει μείωση του τζίρου. Τι κι αν δεν υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα στους επαγγελματίες; Τι κι αν εκτοξεύονται τα χρέη σε εφορία, προμηθευτές, ΔΕΚΟ; Τι κι αν δεν μπορούμε ούτε τον ΕΦΚΑ να πληρώσουμε; Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το αντιλαϊκό της έργο.

Διαφημίζει μια ανάπτυξη που αφορά μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους και που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Χαρακτηριστική είναι η ακρίβεια των τελευταίων μηνών. Οι αυξήσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας στα πάντα. Από την αγορά των  πρώτων υλών στις κατασκευές και στη βιοτεχνία μέχρι τους λογαριασμούς του ρεύματος και το εβδομαδιάτικο οικογενειακό σουπερ μάρκετ. Δισεκατομμύρια για τα μονοπώλια, νέα βάρη για τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται.    Μια είναι λύση για τα προβλήματα μας!

Αγώνας μαζικός για την επιβίωση, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες κάθε επαγγελματία και εργαζόμενου! Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να φέρουμε στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις μας! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους, τη μικρομεσαία αγροτιά που πλήττονται από τις ίδιες φιλομονοπωλιακές πολιτικές, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί και μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις

Όλοι την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 5:15μ.μ. στην Ομόνοια

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ καλεί κάθε σωματείο και ομοσπονδία να πάρει τη θέση της στον αγώνα. Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα, κάτω των 12.000 ευρώ.

 • Επιπρόσθετη οικονομική στήριξη για τους επαγγελματίες που θα πληγούν από το νέο κύμα της πανδημίας.
 • Εδώ και τώρα μείωση των εξοντωτικών ποινών. Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.
 • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
 • Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής στο 100% για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
 • Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όλους τους μήνες που ήμασταν κλειστοί ή παραμένουμε με περιοριστικά μέτρα.
 • Κρατική επιδότηση που καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος – Καμία διακοπή ρεύματος.
 • Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην διάρκεια της καραντίνας και διαγραφή μέρους των συσσωρευμένων χρεών των προηγούμενων χρόνων σε εφορία και τράπεζες (καταρχήν τόκοι, πρόστιμα, αλλά και το 30% του υπόλοιπου χρέους) για όσους επαγγελματίες έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ
 • Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων για χρέη σε εφορία, τράπεζες, εισφορές για τουλάχιστον 6 μήνες
 • Κάτω οι φόροι! Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.