October 22, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΑΝΔΡΑΣ: Η πολιτική της κυβέρνησης απειλεί τη δημόσια υγεία και όχι τα μικρά μαγαζιά της εστίασης

Η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης είναι η απειλή για τη δημόσια υγεία και όχι τα μικρά μαγαζιά της εστίασης

Η υποκριτική στάση της κυβέρνησης δεν έχει τέλος. Ενώ ο εμβολιασμός, σε συνδυασμό με ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα Υγείας, θα μπορούσαν να αποτελέσουν όπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αξιοποιείται από την κυβέρνηση ως μέσο εκβιασμού απέναντι μας, για να καλύψει τις δικές της ευθύνες για το γεγονός ότι ακόμα συνεχίζονται:

  • H υποστελέχωση των κέντρων υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Tο μεγάλο πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Η ασυδοσία στους μεγάλους χώρους δουλειάς στους οποίους τα μέτρα προστασίας της υγείας σταματάνε στην πύλη.
  • Οι παλινωδίες των self τεστ που μέχρι πριν 3 μήνες ήταν απολύτως έγκυρα για να πάει κάποιος εργαζόμενος στη δουλειά του σε κλειστό μη αεριζόμενο χώρο, ενώ τώρα δεν αρκούν ούτε για να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση σε εξωτερικό χώρο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Η αδυναμία των νοσούντων από χρόνιες παθήσεις πλην covid να νοσηλευτούν, με χιλιάδες ασθενείς να οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές ακόμα και για επεμβάσεις ρουτίνας με το κόστος να είναι αβάσταχτο.

Η κυβέρνηση μετατρέποντας σε «λάστιχο» τα επιστημονικά πρωτόκολλα, αλλάζοντάς τα βδομάδα την βδομάδα για να εξυπηρετούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών του Τουρισμού, των Μεταφορών και της Υγείας οδηγεί μεγάλη μερίδα του λαού να αντιμετωπίζει με δυσπιστία την αναγκαία διαδικασία του εμβολιασμού, ο οποίος με βάση τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα είναι ένα ισχυρό όπλο για την αντιμετώπιση του ιού. Οι επαναλαμβανόμενες παλινωδίες θρέφουν τον ανορθολογισμό που τώρα επικαλούνται κουνώντας μας το δάχτυλο! Οι μικροί επαγγελματίες δεν θα δεχτούμε να μας χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση για να βγει λάδι για τις εγκληματικές της ευθύνες για την κατάσταση του Δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν θα μας στρέψει απέναντι στους πελάτες και συμπολίτες μας, βάζοντάς μας σε ρόλο«χωροφύλακα». Μαζί με τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής μας, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που μας αναλογούν για την προστασία της υγείας μας.

Ταυτόχρονα όμως δεν δίνουμε συγχωροχάρτι! Απαιτούμε άμεσα:

  • Κατάργηση του μέτρου του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τα καταστήματα εστίασης – αύξηση των τετραγωνικών για τραπεζοκαθίσματα ανα κατάστημα χωρίς τέλη χρήσης, όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός, για να εξυπηρετείται περισσότερος κόσμος με ασφάλεια.
  • Επιδότηση ενοικίου των καταστημάτων εστίασης στο 50% μέχρι τη λήξη των περιορισμών. Μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα
  • Πάγωμα σε ρυθμίσεις προς Εφορία, Τράπεζες και Ασφαλιστικά Ταμεία.
  • Διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 σε ΔΕΗ, Τράπεζες, Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.
  • Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και εξατομικευμένη παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
  • Ενίσχυση του Θριάσιου Νοσοκομείου και των κέντρων υγείας της περιοχής με μόνιμο προσωπικό.
  • Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους μέχρι το τέλος της επιδημίας».