May 12, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Συνάντηση ΣΑΕΒΕ Καισαριανής & επαγγελματιών εστίασης με την δημοτική αρχή

          Προσκεκλημένος εκπρόσωπος του συλλόγου μας παραβρέθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιησαν επαγγελματίες της εστίασης με την δημοτική αρχή.

          Οι επαγγελματίες της εστίασης τόνισαν την κακή οικονομική κατάσταση που έχουν βρεθεί μετα την εντολή για κλείσιμο των καταστημάτων τους, την απώλεια ευπαθών πρώτων υλών που αδυνατούν να προμηθευτούν προκειμένου να ανοίξουν (με τα αλλεπάλληλα ανοίγματα και κλεισίματα). Εξέφρασαν επίσης τον προβληματισμό τους για τους όρους ανοίγματος των καταστημάτων τους (αποστάσεις, ωράριο, κλπ.) που τους καθιστά μη βιώσιμους.

          Περιγράφοντας την μηδαμινή κρατική βοήθεια που έχουν λάβει, έβαλαν προς συζήτηση στον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους που παραβρεθήκαν ζήτημα για την μείωση δημοτικών τελών και τελών τραπεζοκαθισμάτων, κούρεμα και ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών, καθώς και δράσεις για τον καλλωπισμό και την ανάδειξη της πόλης μας.

          Από πλευρά της η δημοτική αρχή μετα την αρχική τοποθέτηση συμπάθειας, πέρασε στην επίθεση χαρακτηρίζοντας τους κακοπληρωτές καθώς είχαν χρέη και πριν τον κορονοϊο αρα δεν πρέπει να έχουν απαιτήσεις. Εξέφρασαν την απορία τους γιατί δεν κλείνουν κάποιοι αν δεν μπορούν να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Δεν δίστασαν μάλιστα στην προσπάθεια τους να εγείρουν κοινωνικο αυτοματισμό, να κατηγορήσουν  αυτούς που χρωστούν ότι δημιουργούν αθέμητο ανταγωνισμό!!!!!!

          Δήλωσαν ότι εφαρμόζουν ότι προβλέπει η Π.Ν.Π. (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) χλευάζοντας ταυτόχρονα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που στηρίχθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης και προέβλεπε την εφαρμογή των αιτημάτων που με επιμονή ο σύλλογος μας κέρδισε. (6μηνη απαλλαγή δημοτικών τελών, απαλλαγή τελών τραπεζοκαθισμάτων για ολο το 2020, απαλλαγή μισθώματος σχολικών κυλικείων 2019-2020, 3μηνη απαλλαγή για μισθωτές επαγγελματικών χωρων του δήμου κλπ.)

          Με την παρέμβαση μας, κάναμε σαφές ότι πλην λίγων (γνωστών στην πολη μας) εξαιρέσεων που μπορούν να χαρακτηριστούν κακοπληρωτές, η πλειοψηφία των επαγγελματιών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τόσο πριν το 2018 με την υπερφορολόγηση που εχει επιβληθεί, ακόμα περισσότερο τώρα με τον κορονοϊό. Ότι μεγάλος αριθμός επαγγελματιών διατηρεί ανοικτές τις επιχειρήσεις του γνωρίζοντας ότι φορτώνεται συνεχώς νέα χρέη, προκειμένου απλά και μόνο να εξασφαλίσει λίγα χρήματα για να ζήσει.

          Από την συζήτηση προέκυψε ότι ακόμα για αυτά τα ψίχουλα που προβλέπει η Π.Ν.Π. δεν εχει ενταχθεί κανένας απολυτος επαγγελματίας καθώς δεν είναι έτοιμοι να την εφαρμόσουν!!! Δεν εχει υπάρξει από μέρους τους καμία πρωτοβουλία για την ενημέρωση των επαγγελματιών για την ένταξη τους στην Π.Ν.Π., την ωρα που αλλοι δήμοι έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να διευκολύνουν.  

            Επικαλούμενοι την κακή οικονομική κατάσταση του δήμου (θυμίζοντας λογία κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης) δήλωσαν απρόθυμοι να εφαρμόσουν οποιαδήποτε επιπλέον μετρα ενίσχυσης για τους επαγγελματίες, μένοντας πιστοί στην στάση που κράτησαν απέναντι στα αιτήματα μας που ψηφίστηκαν από το δημοτικό συμβούλιο και μεθόδευσαν το «κόψιμο» τους από την περιφέρεια.

          Συνάδελφοι δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούμε όλα αυτά. Τα ίδια ακριβώς λόγια ακούσαμε και στην συνάντηση της ομοσπονδίας μας (ΟΒΣΑ) με τον υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδης, με την λογική του οποίου η σημερινή δημοτική αρχή φαίνεται ότι ευθυγραμμίζεται πλήρως!!!!!

          Απέναντι σε όλους αυτούς, εμείς οι μικροί επαγγελματίες που καθημερινά κυνηγάμε έξοδα και χρέη, που ζούμε με το άγχος του μεροκάματου, της εξασφάλισης της μόρφωσης των παιδιών μας και της υγείας της οικογένειας μας, η συσπείρωση στον σύλλογο μας και η διεκδίκηση μέτρων πραγματικής στήριξης μας είναι μονόδρομος.

Δυναμώνουμε τον σύλλογο μας – Οργανώνουμε την δράση μας

Τέρμα στην κοροϊδία δήμου και κυβέρνησης

Πραγματικά μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών