May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ενωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου “Για τη φιέστα της Δημάρχου την Τετάρτη 7/ 4 στον εμπορικό δρόμο της περιοχής μας.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα… Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε τη φιέστα που στήθηκε την Τετάρτη 7/ 4 από την Δήμαρχο κ. Ανδρούτσου , το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και τη ΓΣΕΒΕΕ στον εμπορικό δρόμο της περιοχής μας.

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς…..το υποκριτικό ενδιαφέρον για την κίνηση στα μαγαζιά;;; Την πρεμούρα τους για τη λειτουργία των  eshop;;; Το ότι η Δήμαρχος ποντάρει στο «φιλότιμο» της τοπικής κοινωνίας για να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μας; Τις συμβουλές για υπομονή και πως «θα τα καταφέρουμε»; Τις ερωτήσεις για το αν μας κάλυψε η επιστρεπτέα προκαταβολή;

Κυρία Δήμαρχε , εσείς δεν απορρίψατε ,εν μέσω πανδημίας, με γρήγορες διαδικασίες την πρόταση της Ένωσης μας για απαλλαγή των μικρών επαγγελματιών από τα δημοτικά τέλη ;

Κύριοι της ΓΣΕΒΕΕ , εσείς δεν εξαφανίσατε το κάλεσμα σας για κινητοποίηση των αυτοαπασχολούμενων πριν λίγες μέρες και παράλληλα δεν στηρίξατε καμία δράση διεκδίκησης γύρω από τα οξυμένα προβλήματα μας;

Κύριοι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου εσείς δεν είστε που προβλέπετε 200.000 λουκέτα σε μικρομάγαζα και την ίδια ώρα μας λέτε «υπομονή» ;

Τα λόγια περισσεύουν… Η οργή μας ξεχειλίζει.

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη των περιοριστικών μέτρων η υπομονή μας  έχει εξαντληθεί. Κάθε μέρα αγωνιούμε για το πως θα ζήσει η οικογένεια μας αλλά και πως θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε την επιχείρηση μας. Την ίδια ώρα βλέπουμε το Δημόσιο σύστημα υγείας ξεγυμνωμένο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Η Δημοτική Αρχή και οι Κύριοι του Επιμελητηρίου και της ΓΣΕΒΕΕ κουβέντα δεν είπαν για την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών που εδώ και ένα χρόνο ζητάμε.

Η κατάσταση που ζούμε έρχεται σε συνέχεια της οικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών, των κατευθύνσεων που ακολουθήθηκαν την τελευταία 15ετία τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση και της αντιλαϊκής πολιτικής που κλιμακώνεται με εφαλτήριο τη νέα  βάρβαρη κρίση.

Στην βόλτα σας, μας ζητήσατε να κάνουμε υπομονή… μας υποσχεθήκατε πως σύντομα θα φέρετε τον σωτήρα μας, τα  eshop, και μας χτυπήσατε την πλάτη όταν τάχα έκπληκτοι ακούσατε πως τα μαγαζιά μας δεν έχουν κόσμο. Ούτε για παρηγορητές δεν είστε ικανοί.

Άραγε δεν γνωρίζετε τα πραγματικά μας προβλήματα και τα αιτήματα που τόσο καιρό προβάλλουμε;

Δε λέτε λέξη πως από την επιστρεπτέα προκαταβολή αποκλείστηκαν οι πιο φτωχοί επαγγελματίες.

Δε λέτε λέξη για το αίτημα μας για επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ  σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.  

Δεν λέτε λέξη για το αίτημα μας για επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019, για την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, για τη μείωση των έμμεσων φόρων, για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Σας το δηλώνουμε ξεκάθαρα!

Είστε απέναντι μας και είμαστε απέναντι σας!

Εκπροσωπείτε τις μεγάλες επιχειρήσεις που ενισχύονται με πακτωλό χρημάτων  από την Κυβέρνηση και την ΕΕ και όχι τα μικρομάγαζα της πόλης μας που παλεύουν καθημερινά για την επιβίωση τους.

          Αξιότιμοι Κύριες και  Κύριοι αυτές είναι οι πραγματικές μας  ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες από μια μάσκα και ένα μπουκαλάκι αντισηπτικού. Έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικό για αυτές;

Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα πως τη λύση στα προβλήματα μας θα δώσουν οι συλλογικοί αγώνες, η συλλογική διεκδίκηση και η αλληλεγγύη.