October 22, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Εν. ΕΒΕ Μπραχαμίου – Για την απρόκλητη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Σμύρνη

Η Ένωση των ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν  από αστυνομικές δυνάμεις στη Νέα Σμύρνη, πολίτες που έκαναν τον περίπατό τους κατά την διάρκεια ελέγχου για τα μέτρα προστασίας.

Συμμετέχουμε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς των Νοτίων προαστίων στην κινητοποίηση την Τρίτη 9 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νέας Σμύρνης κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Καθημερινά με ευθύνη της Κυβέρνησης στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς επικρατεί το αδιαχώρητο. Οι αυτοαπασχολούμενοι στενάζουμε από τα χρέη. Το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όρια του εξαιτίας των ελλείψεων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Κυβέρνηση της ΝΔ αντί για ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία « μοιράζει βία και καταστολή» σε όποιον αντιστέκεται στην πολιτική της. Ποινικοποιεί ακόμα και την ανάγκη μιας οικογένειας για περίπατο.

Αυτό που χρειάζεται ο λαός μας είναι ουσιαστικά μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία.

  • Αύξηση των τεστ στους εργασιακούς χώρους.
  • Αύξηση των δρομολογίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με νέα οχήματα και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία που έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια τους με ταυτόχρονη επίταξη των δομών του ιδιωτικού τομέα και ένταξή τους στο σύστημα εφημερίας.
  • Άνοιγμα των σχολείων με 15 μαθητές ανά τμήμα και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
  • Προστασία του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων.

Η καταστολή δεν είναι μέτρο προστασίας. Η Κυβέρνηση είναι γελασμένη αν νομίζει ότι μπορεί να βάλει στον γύψο τους αγώνες του λαού μας.