October 23, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Δελτίο Τύπου για την σύσκεψη σωματείων & ομοσπονδιών 15/9

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για σύσκεψη συλλόγων και ομοσπονδιών 15/9

          Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σύσκεψη ομοσπονδιών και σωματείων που πραγματοποιήθηκε μετα από πρωτοβουλία της ομοσπονδίας μας την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου. Στο κάλεσμα της ομοσπονδίας μας συμμετείχαν αντιπρόσωποι 3 ομοσπονδιών και 20 κλαδικών και τοπικών συλλόγων

          Η διαδικασία ξεκίνησε με την εισήγηση του προέδρου της ομοσπονδίας μας που αναφέρθηκε στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχουν έρθει οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ. Η υπερφορολόγηση, τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί και πιέζουν, της έλλειψη ελεύθερου χρόνου με την εντατικοποίηση της εργασίας και την ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αγρίας  είναι μερικά από τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών που χρονια τώρα εφαρμόζονται.

          Ειδική αναφορά έγινε επίσης για τις τραγικές ελλείψεις σε υγεία, παιδεία και τις αυξήσεις τιμών που παρατηρούμε τελευταία και αποτελούν παράγοντες που ροκανίζουν το όποιο οικογενειακο εισόδημα των μικρών ΕΒΕ. Αναφέρθηκε επίσης στην κοροϊδία της κυβέρνησης, η οποία αρνήθηκε να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής και μόνιμης στήριξης για τους επαγγελματίες, αποδεικνύοντας ότι η δήθεν στήριξη της μεσαίας τάξης είναι κούφια λόγια. (διαβάστε εδώ ολόκληρη την εισήγηση)

          Τέλος κόντρα στην λογική του συμβιβασμού, τονίστηκε ως μονόδρομος η ανάγκη αναλληψεις αγωνιστικών πρωτοβουλιών που θα μπλοκάρουν αντιλαϊκούς  νόμους και θα αναστείλουν την εφαρμογή τους στην πράξη. 

          Από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων ξεχώρισε αυτή της  Συντεχνίας Επιπλοξυλουργών Αθήνας, που έθιξε το ζήτημα της ακρίβειας σε πρώτες ύλες, τιμολόγια και λογαριασμούς. Κάλεσε μάλιστα με ψήφισμα που πέρασε ομόφωνα σε διαμαρτυρία,  την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη, στις 10 π.μ., στο υπουργείο Ανάπτυξης. (διαβάστε εδώ το ψήφισμα)

          Οι τοποθετήσεις ομοσπονδιών και συλλόγων στηρίζοντας τα οσα ακούστηκαν, συνέκλιναν στην ανάγκη οργάνωσης της δράσης με πολύμορφες τοπικές και κλαδικές παρεμβάσεις που θα καταλήγουν στο συλλαλητήριο στις 6 Οκτώβρη, με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, που προτάθηκε εισηγητικά.