April 29, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ 28/6/2020

 

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην Αθήνα από όλη την χώρα για να συζητήσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, μπροστά στην σύνθετη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Η πανδημία του κορονοϊού συνοδεύτηκε με νέα μεγάλα προβλήματα.

Η αδυναμία ουσιαστικής προστασίας της υγείας μας, των οικογενειών μας, από ένα σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο, χωρίς υποδομές, με περιορισμένο έμψυχο δυναμικό και ανεπαρκείς πόρους, δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά το γεγονός ότι προς το παρόν γλυτώσαμε τα χειρότερα. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων, αυτής και των προηγούμενων, είναι τεράστιες. Στις πιο κρίσιμες συνθήκες, δικαιώνεται η πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στις περικοπές, την υποβάθμιση και την επιταχυνόμενη ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, σαν αποτέλεσμα των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών.

Από την άλλη, η καθήλωση του εισοδήματός μας λόγω των έκτακτων μέτρων και η νέα ύφεση στην οικονομία που ήδη επελαύνει, αφήνει τα σημάδια της σε μας και τους συναδέλφους μας. Πριν καλά – καλά κλείσουν οι πληγές της δεκάχρονης οικονομικής κρίσης, «οι ασκοί του Αιόλου» ανοίγουν για μια ακόμη φορά. Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν γιατί οι αντιλαϊκοί νόμοι που τσακίζουν το εισόδημά μας ζουν και βασιλεύουν. Πριν ακόμα πληρωθούν τα προηγούμενα χρέη, νέα συσσωρεύονται «σε ένα βαρέλι δίχως πάτο». Το 800αρι εξατμίστηκε πολύ γρήγορα, και οι νέες φορολογικές υποχρεώσεις που έρχονται, μας υπενθυμίζουν ότι η ευαισθησία της κυβέρνησης για τα κλειστά μαγαζιά, σταματά μπροστά στις πόρτες τις εφορίας. Όσες δόσεις και να βάλουν, όσα χρόνια και να τις σέρνουμε, το πρόβλημα δε λύνεται. Την ίδια ώρα, το ΚΕΑΟ και οι τράπεζες, λαδώνουν τους μηχανισμούς των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Μόνη διέξοδος η πάλη ενάντια στις πολιτικές που μας οδηγούν στην ανασφάλεια και το λουκέτο προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, των πολυκαταστημάτων, των αλυσίδων

Συζητήσαμε διεξοδικά για τις δυσκολίες ανάπτυξης του συνδικαλιστικού κινήματος. Για τις συλλογικές διαδικασίες που δεν έχουν την απαιτούμενη μαζικότητα, για τη συλλογική δράση που δεν προσελκύει την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων, παρά την όξυνση των προβλημάτων. Θέσαμε τα προβλήματα ανοιχτά και καθαρά, για να βρούμε τρόπους να ξεπεραστούν οι αδυναμίες, ανιχνεύσαμε δρόμους προσέγγισης περισσότερων συναδέλφων. Δεν ανεχόμαστε την μοιρολατρία και την απογοήτευση. Δηλώνουμε την ξεκάθαρη αντίθεση μας στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπονομεύουν τη  συνδικαλιστική δράση στο όνομα του δήθεν εφικτού. Η λογική του κοινωνικού διαλόγου και των διαπραγματεύσεων δοκιμάστηκε στην πράξη για χρόνια και κρίνεται ανεπαρκής. Μας άφησε απροστάτευτους μπροστά στις δυσκολίες και τις αντιλαϊκές πολιτικές και γι΄ αυτό την απορρίπτουμε.

Η ενίσχυση της συλλογικής πάλης αποτελεί το καλύτερο στήριγμα κάθε αυτοαπασχολούμενου, πολύ πιο σίγουρο και σταθερό από οποιοδήποτε άπιαστο πρόγραμμα, από κάθε φευγαλέο σεμινάριο. Είναι η μόνη διέξοδος για να ορθώσουμε εμπόδια αλλά και για να αναδειχθούν οι πραγματικές ανάγκες και οι διεκδικήσεις μας

Καταλήξαμε σε μια σειρά βασικά συμπεράσματα.

  • Φέρνουμε τις πραγματικές ανάγκες μας στο προσκήνιο

Η ανάπτυξη της δράσης για ένα δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο σύστημα υγείας, είναι επιβεβλημένη και επείγουσα, όχι μόνο λόγω ενός πιθανού δεύτερου κύματος του κορονοϊού, αλλά και για όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που είναι μόνιμα και όχι έκτακτα. Για τα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν, για την υγεία των παιδιών μας και των πατεράδων μας.

  • Αρκετά ματώσαμε, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Σε κάθε οικονομική κρίση οι κυβερνήσεις μας καλούν μαζί με τα αλλα λαϊκά στρώματα «να βγάλουμε τα καστανά από την φωτιά» το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Για το μεγάλο κεφάλαιο προορίζονται τα πακέτα και οι επιχορηγήσεις, σε μας θα στείλουν τον λογαριασμό, έτσι έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση χρειάζεται να χτίσουμε με την πάλη μας ανάχωμα, για να μπορέσουμε να αντέξουμε τη επίθεση. Για να έχουμε εφαλτήριο αντεπίθεσης για την ικανοποίηση των σύγχρονων βασικών αναγκών μας, για αξιοπρεπές εισόδημα, δωρεάν υγεία και παιδεία, αξιοπρεπείς συντάξεις, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης. Για όλα αυτά που εργαζόμαστε σκληρά κάθε μέρα, αλλα γίνονται άπιαστα αν δεν τα παλεύουμε όλοι μαζί.

  • Μαζικοποιούμε τους αγώνες μας, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Μπροστά στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, κάθε καθυστέρηση, κάθε αναβολή στην ανάπτυξη της συλλογικής δράσης είναι ζημιογόνα. Χρειάζεται να απευθυνθούμε σε κάθε συνάδελφο, να υπολογίσουμε τις δυσκολίες του, να ακούσουμε τις αγωνίες του, να σχεδιάσουμε καλύτερα τους τρόπους και τα μέσα που θα τον προσεγγίσουμε. Στόχος μας μαζικότερα σωματεία, αποτελεσματικότεροι αγώνες. Χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουμε παρεμβάσεις στα μαγαζιά, συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις. Η συλλογική δράση δυναμώνει, γίνεται ανίκητη,  όταν τρέφεται με το δίκαιο των αιτημάτων.

Η σημερινή σύσκεψη ήταν μια καλή ευκαιρία να βάλουμε τα ζητήματα όπως πρέπει, όπως απαιτούν οι συνθήκες. Θα πάμε πίσω στους συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούμε, με καθαρά μυαλά και αισιοδοξία. Να οργανώσουμε καλύτερα και πιο αποτελεσματικά την πάλη για όσα μας καίνε. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν θα σταματήσουμε εδώ. Όσο η δράση μας θα αναπτύσσεται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα γίνονται όλο και πιο απαραίτητες.

  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα δημοσιά κέντρα υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται. Αμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας σε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας
  • Να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχιζόμενη υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας. Παλεύουμε για αποκλειστικά, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με κάλυψη όλων των αναγκαίων δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης. Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια
  • Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, μείωση των έμμεσων φόρων. Τις αυξημένες κρατικές δαπάνες, να τις πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και όχι οι μικροί ΕΒΕ, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι
  • Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Διαγραφή τόκων και προστίμων για τα χρέη ατομικής ασφάλισης, κατάργηση της εισφοράς υγείας και των χρεών που προκύπτουν από αυτή
  • Άμεση αποκατάσταση των συντάξεων και απόδοση 13ης 14ης σύνταξης. Να καταργηθεί εδώ και τώρα ο νόμος Βρουτση-Αχτσιόγλου.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για τους α/α και τα λαϊκά στρώματα.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κλπ. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α
  • Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ.
  • Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες. 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους
  • Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
    1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
    2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ
    3. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    4. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.
    5. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ
    6. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΨΥΚΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    7. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
    8. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΝΗΣΩΝ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ- ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
  2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
  3. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
  4. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
  5. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΜΠΡΑΧΑΜΙΟΥ
  6. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  7. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  8. ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  9. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
  10. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
  11. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ
  12. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
  13. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ
  14. ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ &ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
  15. ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ &Ε ΜΠΟΡΩΝ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ – ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
  16. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ
  17. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
  18. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΕΗΕΑ)
  19. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
  20. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
  21. ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
  22. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (ΣΙΣΕΜΑ)
  23. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ” Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ”
  24. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ – ΒΑΦΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ –ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ “Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ”
  25. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΒΥΑ)
  26. ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
  27. ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΔΗΜΑΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΝΙΚΑΙΑΣ
  28. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ  ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
  29. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ
  30. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  31. ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
  32. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΙΚΑΙΑΣ
  33. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Θεσσαλονίκη

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  4. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Χανιά

1.       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

Κέρκυρα

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

3.       ΠΑΓΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΒΕ

 

Πάτρα

  1. ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

2.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΠΑΤΡΑΣ

 

Μυτιλήνη

1.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

2.       ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΓΙΑΣΟΥ

3.       ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΠΕΤΡΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

4.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

 

Λάρισα

1.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

  1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ – ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Τρίκαλα

1.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΩΝ  ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

2.       ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

 

Καρδίτσα

1.       ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πρέβεζα

1.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αγρίνιο

   1. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Ο ΕΡΜΗΣ»

Γιάννενα

1. ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ – ΦΑΝΟΠΟΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

3. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κεφαλονιά

  1. ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
  2. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Βέροια

1. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ηλεία

1.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ