October 23, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Συνεχίζουμε δυναμικά – Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνηση για νέα φοροεπιδρομή

9/11/23

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας χαιρετίζει τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που είπαν ένα βροντερό όχι, στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Με το χθεσινό μαχητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας κάναμε ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη. Με τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Σωματείων κατέρριψαν τα χυδαία επιχειρήματα της Κυβέρνησης περί “φοροφυγάδων” επαγγελματιών.

          Το αίτημα της ομοσπονδίας μας για συνάντηση με τον υπουργό που κατατέθηκε εγγράφως εδώ και καιρό, έπεσε στο κενό. Ο υπουργός προτίμησε να κρυφτεί προκειμένου να μην δώσει απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα μας. Πιθανόν να ήταν απασχολημένος τον σχεδιασμό νέων φοροαπαλλαγών προς τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τομέας όπου ο ίδιος και η κυβέρνηση του παίρνουν άριστα.  

          Χθες έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα. Συνεχίζουμε δυναμικά. Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνηση για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες. Καλούμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις με αιχμή την διεκδίκηση αφορολόγητου ορίου να εντείνουν το άνοιγμα που έχουν ξεκινήσει στους συναδέλφους. Με εξορμήσεις, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις και άλλες δράσεις να φτάσει παντού το μήνυμα ότι “ως εδώ, αρκετά ματώσαμε”.

Προετοιμαζόμαστε για δυναμική απάντηση σε περίπτωση που φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στην Βουλή.

Με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα μπορούμε και επιβάλλεται να τους σταματήσουμε!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                 ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ