May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ξεσηκωμός. Η νέα φοροεπιδρομή δεν θα περάσει

Όλοι στην Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 8 Νοέμβριου 6.30μμ  στην Πλατεία Κλαύθμωνος.

1/11/2023

                Χθες στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση τις επόμενες ημέρες νέου φορολογικού νομοσχεδίου, με το οποίο θα επιχειρήσει να χαρατσώσει άγρια τους ελευθέρους επαγγελματίες. Είχε προηγηθεί άλλωστε όλους τους προηγούμενους μήνες ολόκληρη εκστρατεία προπαγάνδας, με απανωτά δημοσιεύματα, προκειμένου να προκαλέσετε «κοινωνικό αυτοματισμό»

                Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση που προεκλογικά έταζε την κατάργηση του τέλους  επιτηδεύματος, αυτού του κεφαλικού φόρου, για να υφαρπάξει την ψήφο των επαγγελματιών, τώρα στην ουσία να τριπλασιάζει τα βάρη (1102 ευρώ φόρος εισοδήματος και 488 τέλος επιτηδεύματος) για τους πιο αδύναμους επαγγελματίες. Από την μία μας λέει ότι θα χρησιμοποιήσει την νέα τεχνολογία και την τεχνική νοημοσύνη για να περιορίσει την φοροδιαφυγή και από την άλλη μας φορτώνει επιπλέον με οριζόντια χαράτσια μπει δεν μπει πελάτης στο μαγαζί.

                Προκλητικά αναφέρει ότι δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να έχει λιγότερο εισόδημα από τον κατώτατο μισθό ενός εργαζομένου, ενώ κάνει ότι ξεχνάει ότι τουλάχιστον ο εργαζόμενος έχει αφορολόγητο 9.000 ευρώ το χρόνο.

                Αντί να επαναφέρει το αφορολόγητο για εξασφαλιστεί ένα ελάχιστο εισόδημα για εμάς

                Αντί να βάλει «χέρι»  στις ανεξέλικτες αυξήσεις στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα ενοίκια που έχουν εξανεμίσει τα τελευταία δύο χρονιά το εισόδημα μας,

                Αντί να πάρει έστω και ένα μέτρο για την διαγραφή των χρεών που κουβαλάμε ακόμα από τη 10ετή κρίση και την πολιτική των lockdowns την περίοδο του κορωνοιου έρχεται να «ξύσει» όπως λέει «τον πάτο του βαρελιού» και να οδηγήσει χιλιάδες βιοπαλαιστές επαγγελματίες σε νέα αδιέξοδα, χρέη και λουκέτα.

                Η λεγόμενη «φορολογική δικαιοσύνη» κλείνει τα μάτια για άλλη μια φόρα στα μεγάλα ψάρια» της αγοράς. Αυτούς που συμβάλλον μόνο στο 5% των εσόδων του κράτους, το 0,2% των ΑΦΜ που χρωστάει 85δις ευρώ τα οποία θεωρούνται ανείσπρακτα, τις τράπεζες που απολαμβάνουν τον αναβαλλόμενο φόρο, τους καναλάρχες που απολαμβάνουν το ένα δωράκι μετά το άλλο, τους εφοπλιστές που φορολογούνται εθελοντικά……

                Οι ίδιοι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αναφέρουν προκλητικά ότι τις πολυεθνικές δεν μπορούν να τις ελέγξουν ούτε ως προς τις αυξήσεις των τιμών, που μας έχουν τσακίσει  ούτε ως προς τη φορολόγηση των απίστευτων κερδών που καταγράφουν. 

                Τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα (λόγω της ακρίβειας και των έμμεσων φόρων ΦΠΑ κτλ)  αύξηση 154% κι όμως οι κοινωνικές δαπάνες για Υγεία, Παιδεία, προστασία από φυσικές καταστροφές παραμένουν στα τάρταρα.

Τώρα είναι η ώρα με το συλλογικό μας αγώνα να ματαιώσουμε τα σχέδια της Κυβέρνησης. Όπως ματαιώσαμε  τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης τους προηγούμενους μήνες, όπως μπήκαμε μπροστά και αποτρέψαμε το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος σε συναδέλφους.

Όλοι μια γροθιά να αποκρούσουμε την νέα επίθεση κυβέρνησης, να διεκδικήσουμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας.

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για το φορολογικό
  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, που ήδη είχατε υποσχεθεί να καταργηθεί προεκλογικά. Καμία αναμονή μέχρι το 2025.  Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                   ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ