September 1, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Κινητοποίηση στήριξης του Γ.Γ. Οικοδόμων που δικάζεται για αποτροπή πλειστηριασμού λαϊκής κατοικίας

Όλοι Δευτέρα 23 Οκτωβρίου  στις 10π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 12)

21/9/2023

Καταγγελία της ΟΒΣΑ σχετικά με τη κλήτευση σε δίκη  του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων γιατί έπαιζε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας

Συνάδελφοι,

              Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμου Συρίγου, γιατί έπαιζε ««καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας τον Οκτώβριο του 2019.

          Οι προσπάθειες σαν και αυτή να ποινικοποιηθούν οι αγώνες δε είναι τυχαίες. Πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο εισόδημα μας, τώρα που τα κοράκια των τραπεζών πέφτουν στους εργαζόμενους και επαγγελματίες για να αρπάξουν ότι απόμεινε από την λαϊκή περιουσία. Από ένα σπίτι ή ένα μαγαζί που αγοράστηκε με  χίλιους κόπους, και που στη συνέχεια πληρώθηκε διπλά και τριπλά στις τράπεζες και το ίδιο το κράτος με τους άδικους μνημονικούς νόμους που ζουν και βασιλεύουν, τώρα πέφτει στα νύχια των αρπαχτικών για να το  πάρουν.

         Σε  μια περίοδο που η Κυβέρνηση εντείνει την φορολογική επίθεση της απέναντι στους αυτοαπασχολούμενους κατηγορώντας τους για «φοροδιαφυγή».

              Ως Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής δηλώνουμε άλλη μια φορά πως είναι  πολύ βαθειά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι με την καταστολή μπορούν να σταματήσουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας. Μπροστά στην ζωή κόλαση που μας προετοιμάζουν, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί βιοτέχνες και έμποροι, ένα δρόμο έχουμε μπροστά μας. Το δρόμο του οργανωμένου αγώνα μαζί τους άλλους εργαζόμενους. Όπως έδειξαν οι αγώνες σε μια σειρά από κλάδους, αυτός είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να αποσπάσει  κατακτήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Δίνουμε απάντηση  με τη μαζική συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΟΒΣΑ, άλλες  Ομοσπονδίες και δεκάδες σωματεία επαγγελματιών στην Δευτέρα 23 Οκτωβρίου  στις 10π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 12)

       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ