April 23, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Πέμπτη 21/9 συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα

Η απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής και η διεκδίκηση μέτρων υπεράσπισης του εισοδήματος μας είναι καθήκον!

19/9/2023

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

            Την ώρα που ολόκληρες περιοχές της χώρας, στη Θεσσαλία και αλλού έχουν βυθιστεί στην λάσπη από τις πλημμύρες, που άφησαν πίσω τους νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια, μαγαζιά και καλλιέργειες, θα περίμενε κάνεις ότι όλος ο κρατικός μηχανισμός θα ήταν στο πόδι, αξιοποιώντας όλο το υλικό και έμψυχο δυναμικού, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που έχουν δημιουργήσει οι αυτές οι καταστροφές.

Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο, η φονική πολιτική που δεν πρόκρινε τον κατάλληλο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό είναι αυτή που αφήνει σήμερα χιλιάδες να παλεύουν με την λάσπη χωρίς καθαρό νερό και ρεύμα!  Είναι η ίδια εγκληματική πολιτική στα χρονιά της κρίσης επιδότησε το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες και μας έστειλε τον λογαριασμό, που διέλυσε το όποιο δημόσιο σύστημα υγείας και μας άφησε απροστάτευτους στην πανδημία. Η «κλιματική αλλαγή», όπως και η δήθεν πρωτόγνωρη πανδημία προηγούμενα, είναι το «φύλλο συκής» της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η μονή αλληλεγγύη που δέχονται οι πληγέντες είναι από την πρωτοφανή προσπάθεια Ομοσπονδιών και σωματείων επαγγελματιών και εργαζομένων για στήριξη και υλική βοήθεια ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Όσο ανίκανη είναι η κυβέρνηση να κάνει τα ελάχιστα για να προστατεύσει τις ζωές μας τόσο αποφασισμένη είναι στην προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης. Από την μια σηκώνουν κουρνιαχτό με την «φοροδιαφυγή των επαγγελματιών» για να προετοιμάσουν την νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς ΕΒΕ και να βγάλουν από το κάδρο τις φοροαπαλλαγές και τις προκλητικές ενισχύσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Από την άλλη βαφτίζουν φιλολαϊκό το κατάπτυστο νομοσχέδιο Γεωργιάδη που νομιμοποιεί τον εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζομένους. Ταυτόχρονα οι πλειστηριασμοί στα σπίτια εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων προχωράνε κατά εκατοντάδες κάθε μέρα!

Είναι βέβαιο ότι μόλις κατακάτσουν τα νερά, και οι εικόνες των καταστροφών φύγουν από την δημοσιότητα, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί ΕΒΕ, όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα αφεθούν μονάχοι. Υπάρχει πλούσια εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Τα μεγάλα λόγια μπροστά στις κάμερες περισσεύουν, αλλά τα μέτρα ανακούφισης μπήκαν από τώρα στο ζύγι των αντοχών της οικονομίας και της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Παλεύουμε για την ζωή μας!

Οι επαγγελματίες θα συμμετέχουμε με όλους τους τρόπους στην απεργιακή συγκέντρωση της πέμπτης 21/9 για να ενώσουμε τις φωνές μας με τον υπόλοιπο λαό, για να πολλαπλασιάσουμε την δύναμη μας, για να ρίξουμε στο καλάθι των αχρήστων την επιχείρηση της κυβέρνησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να φουντώσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό της «φοροδιαφυγής» για να σβήσουν τις άμεσες διεκδικήσεις προστασίας του εισοδήματος και της ζωής μας..

Απαιτούμε

  • Αποζημίωση 100% για όλους τους πληγέντες, άμεση και πλήρη αποκατάσταση χωρίς κοφτές παλαιότητας και αστερίσκους με παύση κάθε απαίτησης τράπεζων και κράτους (εφορία, ταμεία) μέχρις ότου μπορέσουν να ξαναδουλέψουν, όλοι όσοι βούλιαξαν στις λάσπες από την εγκληματική πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ.
  • Γενναία μείωση τιμών όλων αυτών των βασικών αγαθών για την λαϊκή οικογένεια και όχι τα μέτρα κοροϊδίας και μαυραγοριτισμού που επέβαλε η κυβέρνηση με τα 2,50 € την εξάδα του 1,5lt νερού.
  • Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου για τους μη μισθωτούς στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν την κρίση), προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη, με μείωση στα χαμηλά εισοδήματα και αύξηση ως το 45% για το μεγάλο κεφάλαιο
  • Οριστική κατάργηση ,επιτέλους ,του τέλους επιτηδεύματος. Κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
  • Ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός. Μείωση της προμήθειας των τραπεζών στις τραπεζικές συναλλαγές
  • Κατάργηση της προκλητικής έμμεσης φορολογίας. Του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, στα τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης, τηλεπικοινωνίας, στις υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για εισοδήματα ως και 12.000. Προοδευτική αύξηση για τα μεγαλύτερα κέρδη
  • Για την εφορία και τις τράπεζες: Διαγραφή όλων των τόκων και των προστίμων. Διαγραφή του 30% του εναπομείναντος χρέους και μηνιαίες δόσεις στο ύψος του 5% του εισοδήματος
  • Διαγραφή των χρεών ατομικής ασφάλισης στον ΕΦΚΑ. Πιο ειδικά, διαγραφή τόκων, προστίμων του ποσού που προκύπτει από τα χρέη της εισφοράς υγείας , γιατί η υγεία όλων μισθωτών και α\α πρέπει να είναι δωρεάν και στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για τους μικρούς επαγγελματίες.

                                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                         ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ