April 18, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη Κυριακή 5/3 στις 11πμ

4/3/2023

Συνάδελφοι,

Την Κυριακή 5 Μάρτη 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα,

 ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο, με τους χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που είναι κάθε μέρα στο πόδι

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα έγκλημα  προδιαγεγραμμένο. Το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξεχαστεί. Αρκετά ματώσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια για τα κέρδη των  εταιριών. Κανείς από την Κυβέρνηση αλλά και όσους Κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες, μετά από τις τόσες καταγγελίες των εργαζομένων για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου,  δεν δικαιούται να λέει  ότι «δεν γνώριζε» .

Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι

Δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε το  πόρισμά της «Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων» που έχει εκδοθεί από τα χείλη του Πρωθυπουργού πριν καν αυτή η επιτροπή συσταθεί .

Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι  η λογική που λέει «θα λογαριαστούμε μετά» το μονό που εξασφαλίζει είναι χρόνο στην εκάστοτε Κυβέρνηση για να χειριστεί την δυσαρέσκεια και την οργή του κόσμου.  κατά το πως την συμφέρει, και στο τέλος να μην παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, να πρωτοστατήσουν  με κάθε τρόπο για την μαζική συμμετοχή των επαγγελματιών σε αυτή τη συγκέντρωση και σε όσες προγραμματιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Προσυγκέντρωση της ΟΒΣΑ και των σωματείων των επαγγελματιών

μπροστά από τα Public στο Σύνταγμα. .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                    ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                  ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ