April 20, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του πρώην ΟΑΕΔ για μήνυση που κατέθεσε ενάντια στον πρόεδρο οικοδόμων

για την παρέμβαση του συνδικάτου ενάντια στην απαράδεκτη ενεργοποίηση του ποινολογίου των ανέργων

26/1/2023

Συνάδελφοι,

                Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την  προσωπική απόφαση του Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) να καταθέσει  μήνυση εις βάρος του προέδρου του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας για την παρέμβαση σωματείων που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΥΠΑ με θέμα την ενεργοποίηση του ποινολογίου των ανέργων. Με αυτό το ποινολόγιο που χαρακτηρίζει τους ανέργους ως μπαχτατσίδες και τεμπέληδες προσπαθεί να καταργήσει ακόμα και αυτά τα ελάχιστα ποσά που δίνονται σαν επιδόματα ανεργίας υλοποιώντας την πολιτική της Κυβέρνησης για μείωση των κοινωνικών δαπανών. 

                Εμείς ως Ομοσπονδία έχουμε δεκάδες παραδείγματα συναδέλφων που αφού έκλεισαν το μαγαζί τους , λόγω χρεών στην συνέχεια δεν κατάφεραν ποτέ να πάρουν έστω και αυτό το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας λόγω των προυποθέσεων που κάθε φορά μπαίνουν.

                Η συγκεκριμένη δίωξη έρχεται σε συνέχεια ενός μακρού καταλόγου διώξεων συνδικαλιστών όταν αυτοί αρνούνται να «συμμορφωθούν προς τα υποδείξεις» και διεκδικούν δίκαια αιτήματα.

Δεν ξεχνάμε τους υγειονομικούς που διώχτηκαν για τις κινητοποιήσεις που έκαναν την περίοδο της πανδημίας , για την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, ούτε το γραμματέα της Ομοσπονδίας οικοδόμων που διώχτηκε για τη συμμετοχή γιατί έπαιξε «καθοδηγητικό ρόλο»  στην κινητοποίηση για την  αποτροπή πλειστηριασμού συναδέλφου μας .

                Οι Κυβερνήσεις που έρχονται και φεύγουν , που η μία στρώνει το χαλί της αντιλαϊκής επίθεσης στην άλλη, παρά τις διαφορές τους , αλληλοσυμπληρώνονται και στο ζήτημα της καταστολής. Ο ένας νομοθετεί και ο άλλος εφαρμόζει. Ο ένας νομοθετεί την παράδοση των δανείων στα κοράκια-funds και ο άλλος χαρακτηρίζει ως ιδιώνυμο αδίκημα την κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Αρκεί ο λαός να μένει στην γωνία, να μην αντιδρά.

Ως Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής δηλώνουμε άλλη μια φορά πως είναι  πολύ βαθειά νυχτωμένοι όσοι  νομίζουν ότι με την καταστολή μπορούν να σταματήσουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Μπροστά στην ζωή κόλαση που μας προετοιμάζουν , οι αυτοαπασχολούμενοι , οι μικροί βιοτέχνες και έμποροι, ένα δρόμο έχουμε μπροστά μας . Το δρόμο του οργανωμένου αγώνα μαζί τους άλλους εργαζόμενους . Όπως έδειξαν οι αγώνες σε μια σειρά από κλάδους , αυτός είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να αποσπάσει  κατακτήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                    ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ