April 23, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Σάββατο 17/12 διαδηλώνουμε για την ζωή μας, το εισόδημα, τις ανάγκες μας

8/12/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12 , 12.30μμ  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ

Συνάδελφε συναδελφισσα

            Η αναμονή και η υπομονή δε βγάζει πουθενά. Είναι ώρα να απαιτήσουμε βελτίωση της ζωής και του εισοδήματος μας. Να πιεστεί η κυβέρνηση από το δίκαιο των αιτημάτων μας.

Είναι ώρα να διαδηλώσουμε εναντία στην ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας, Στις μαύρες λίστες των πλειστηριασμών που απειλούν πρώτη κατοικία, μαγαζιά και εργαλεία. Στη φοροληστεία δεκαετιών. Δεν αντέχουμε να φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ. Δεν αντέχουμε να είμαστε το μόνο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που δεν έχει αφορολόγητο όριο.

Διαδηλώνουμε για τις ανάγκες μας που γίνονται βορά μπρος στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  Δε θα ανεχτούμε τις καθηλωμένες  δαπάνες για την υγεία που οδηγούν χιλιάδες στα πανάκριβα δίχτυα  της ιδιωτικής ασφάλισης και περίθαλψης. 

Διαδηλώνουμε εναντία σε άλλον έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό που τα δίνει όλα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 15,3 δις μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και μέσω του ταμείου ανάκαμψης με ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Οι εφοπλιστές είχαν την «ευχαρίστηση» να αυξήσουν το φιλοδώρημα της «εθελοντικής φορολογίας» από τα 40 εκατ. ευρώ στα 60 εκατ., που δεν αντιστοιχεί ούτε σε 20 ευρώ τη μέρα ανά πλοίο τους, όταν τα ναύλα που κλείνουν π.χ. στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν σπάσει πλέον το φράγμα των 400.000 δολαρίων ΗΠΑ τη μέρα

Ζεστό χρήμα στους μεγάλους ενώ για εμάς, τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους η κυβέρνηση μας λέει ότι δεν αντέχει το πάγωμα των εισφορών. Αντί να μας διαγράψει χρέη μας βάζει ρυθμίσεις με αυξημένα επιτόκια και μας απειλεί με πλειστηριασμούς σε περίπτωση που δεν “προσαρμοστούμε”.

Ως εδώ. Παλεύουμε για την επιβίωση, για το εισόδημα και τις ανάγκες μας.

Δε δεχόμαστε τη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν. Την εντατικοποίηση της εργασίας που μας υποχρεώνει να δουλεύουμε όλη μέρα, σχεδόν κάθε μέρα για να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα πολύ μικρό μέρος των αναγκών μας. Στεκόμαστε με θέρμη απέναντι στη συμμέτοχη της χώρας μας στους πολέμους που γίνονται για τα κέρδη μιας χούφτας εταιρειών, με τίμημα χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και εκατομμύρια κατατρεγμένους.

Μόνη λύση απέναντι στη ζούγκλα της αγοράς που προσπαθούν οι μικροεπιχειρήσεις μας να επιβιώσουν, στον ανταγωνίσιμο με τους μεγάλους που είναι άνισος, στις αντιλαϊκές πολιτικές που ακολούθου όλες οι κυβερνήσεις, είναι ο ανυποχώρητος, διαρκής, συλλογικός αγώνας. Αυτό αποδεικνύουν και οι δεκάδες, αλλεπάλληλες αναστολές πλειστηριασμών που έχουν πετύχει τα σωματεία και οι ομοσπονδίες εργατών και επαγγελματιών, το τελευταίο διάστημα

Είναι  η ώρα να αγωνιστούμε για τη ζωή μας, το εισόδημά μας, τις ανάγκες των οικογενειών μας. Αγώνας μακρύς, αγώνας διάρκειας.

 Αρνούμαστε να μείνουμε κλεισμένοι στα μαγαζιά μας μέχρι να μας κλείσουν. Αρνούμαστε να μείνουμε θεατές, άβουλοι και φοβισμένοι. Δε κάνουμε βήμα πίσω. Δε θα σταματήσουμε αν δε δικαιωθούμε.

Καλούμε όσους συμπορευτήκαμε μαζί στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 9/11, όσους την Κυριακή 27/10 έκλεισαν τα μαγαζιά τους, να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.

Όλοι στο δρόμο. Οργάνωση παντού να ‘ρθούν τα πάνω κάτω Οργανωμένοι στα σωματεία μας και με σημαία τα αιτήματα μας μπορούμε να έχουμε μικρές και μεγάλες νίκες, μπορούμε να τρομάξουμε και αυτήν και την επομένη κυβέρνηση.

Διεκδικούμε

  • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότ
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
  • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.
  • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις
  • Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                    ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ