May 13, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Καταγγελία για κλήτευση του Γ. Γ. της Ομ. Οικοδόμων γιατί έπαιζε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας

17/9/2022

 

Συνάδελφοι,

                Η Ομοσπονδία μας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την κλήτευση σε δίκη του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Βάλσαμου Συρίγου, γιατί έπαιζε λένε «καθοδηγητικό ρόλο» σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας τον Οκτώβριο του 2019.

                Όπως και στην κλήση σε δίκη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών ο λόγος είναι ο ίδιος «δεν συνεμορφώθη προς τα υποδείξεις» .

                Αυτές οι διώξεις δεν είναι τυχαίες. Πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση στα δικαιώματα μας, στο εισόδημα μας, τώρα που τα κοράκια των τραπεζών πέφτουν στους εργαζόμενους και επαγγελματίες για να αρπάξουν ότι απόμεινε από την λαϊκή περιουσία. Ένα σπίτι ή ένα μαγαζί που αγοράστηκε με  χίλιους κόπους, και τώρα πέφτει στα νύχια των αρπαχτικών.

                Μπροστά σε αυτή την κατάσταση τι στάση πρέπει να κρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα ? Να κάθεται απαθής και να παρακολουθεί τις εξελίξεις ? Να σφυρίζει αδιάφορα για  όλα αυτά που συμβαίνουν?

                Η να μπει μπροστά για να εμποδίσει του πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής περιουσίας ? Να οργανώσει την πάλη του ώστε να μη μείνει κανένας συνάδελφος απροστάτευτος?

                Εμείς, ως Ομοσπονδία που εκπροσωπούμε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες έχουμε πάρει απόφαση με ποια πλευρά είμαστε.  Δεν θέλουμε συνδικαλιστικό κίνημα και συνδικαλιστές που θα κοιτάνε την πάρτη τους, που θα σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στα προβλήματα των συναδέλφων. Θέλουμε κίνημα και συνδικαλιστές που θα παλεύει για την βελτίωση της θέσης των συναδέλφων όπως κάνει η Ομοσπονδιών Οικοδόμων.

                Δεν είναι τυχαίο που η Ομοσπονδία Οικοδόμων είναι μπροστά σε κάθε μάχη για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό.  Που με το παράδειγμα της άνοιξε τον δρόμο του αγώνα για να μπούμε μπροστά για την υπεράσπιση συναδέλφων των οποίων τα σπίτια απειλούνταν με πλειστηριασμό, με σημαντικά αποτελέσματα.

                Ως Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής δηλώνουμε άλλη μια φορά πως είναι  πολύ βαθειά νυχτωμένοι όσοι  νομίζουν ότι με την καταστολή μπορούν να σταματήσουν τις μεγάλες κινητοποιήσεις που έχουμε μπροστά μας. Μπροστά στην ζωή κόλαση που μας προετοιμάζουν, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί βιοτέχνες και έμποροι, ένα δρόμο έχουμε. Το δρόμο του οργανωμένου αγώνα. Όπως έδειξαν οι αγώνες σε μια σειρά από κλάδους , αυτός είναι ο μόνος δρόμος ο οποίος μπορεί να αποκρούσει την επίθεση και να αποσπάσει  κατακτήσεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε τα σωματεία που είναι στη δύναμη της ΟΒΣΑ, σωματεία και ενώσεις της Αττικής να δώσουμε απάντηση  με τη μαζική συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που διοργανώνουμε την Τέταρτη 5 Οκτωβρίου στις 7.30 στο Υπουργείο Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                    ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ