May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΧΡΕΗ, ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ – Συγκέντρωση 15/9 Υπ. Οικονομικών 7μμ

6/9/2022

Κανένας μόνος του. Συλλογική δράση είναι η μόνη διέξοδος.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΡΕΗ, ΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7μμ

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

           Γιατί άραγε πολλές μέρες τώρα, ακούμε για το ποσό δύσκολος και βαρύς θα είναι ο χειμώνας που έρχεται;

Μάλλον ρητορικό το ερώτημα . Μα γιατί η κυβέρνηση και οι γνωστοί συνυπεύθυνοι όχι μόνο ξέρουν καλά τι έρχεται, αλλά δεν είναι και διατιθέμενοι να πάρουν ούτε μισό μέτρο προστασίας των μικρών επαγγελματιών.  Μήπως αυτό που τελικά επιδιώκουν είναι να μην αντιδράσουμε στον εφιάλτη που έρχεται; Οφειλές σε εφορία, ΦΠΑ, προμηθευτές, τράπεζες είναι στην ημερήσια διάταξη κάθε επαγγελματία. Όσους διακανονισμούς και να κάνουμε η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Τα χρέη σε συνάρτηση με τη πρωτοφανή ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, σε πρώτες ύλες, στο ρεύμα, στα καύσιμα, επιβαρύνουν την ήδη οριακή οικονομική μας κατάσταση. Το πρόβλημα αγγίζει όλες τις γειτονιές, όλους τους κλάδους, όλους τους επαγγελματίες.

Οι λογαριασμοί στο ρεύμα, που είναι επί 2 γιατί είναι και μαγαζιού και  σπιτιού, έρχονται  διπλάσιοι και τριπλάσιοι σε σχέση με πέρσι και δεν μπορούν να πληρωθούν. Στο εμπόριο οι προμηθευτές ορίζουν τραπεζικό πλαφόν για τη παράδοση εμπορευμάτων, ζητάνε προκαταβολές και μετρητά που δεν μπορεί ο μικρός έμπορος να ανταποκριθεί. Οι τιμές στις πρώτες ύλες ανεβαίνουν συνεχώς κάνοντας τους βιοτέχνες να δουλεύουν για όλο και μικρότερο κέρδος, όλο και περισσότερες ώρες. Ο αποκλεισμός από τον τραπεζικό δανεισμό είναι καθολικός στους αυτοαπασχολούμενους ενώ για την αποπληρωμή προηγούμενων δανείων πληρώνουμε  κάθε μηνά τόκους χωρίς να μειώνεται το αρχικό κεφάλαιο  του δάνειου.

Θριαμβολογεί η κυβέρνηση  για τo τέλος της εποπτείας και των μνημονίων, ωστόσο οι πολιτικές που υλοποιήθηκαν, όπως η πολιτική της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», ζουν και βασιλεύουν. Όλες οι κυβερνήσεις αυτή τη πολιτική ακολούθησαν και φτάσαμε εδώ που είμαστε. Η πολιτική που εξοντώνει  το λαό και γιγαντώνει τα κέρδη των μονοπωλίων.  Αυτή τη πολιτική θα συνεχίσει η κυβέρνηση. Παρά τις τόσες υποσχέσεις, οι πολιτικές ανακούφισης των επαγγελματιών αποδείχτηκαν ανεπαρκείς. Αποδειχτήκαν τσιρότο στη βαθιά πληγή των απανωτών κρίσεων, των ανταγωνισμών, των κερδών των μονοπωλίων. Προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη των λίγων, χτυπάνε τις ανάγκες των πολλών.

Ακρίβεια- φόροι- ανασφάλεια από τις συνθήκες ζωής και εργασίας που διαρκώς χειροτερεύουν με την πανδημία, την έλλειψη προστασίας από φωτιές και πλημύρες. Αυτή είναι η νέα καθημερινότητα την οποία μας ζητούν να συνηθίσουμε. 

Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση;

Αρκετά ματώσαμε στη προηγούμενη κρίση

Δε θα πληρώσουμε και πάλι για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων

Μόνο πρόκληση αποτελεί η πολιτική των κυβερνήσεων και οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έδωσαν όλα εκείνα τα εργαλεία στις μεγάλες επιχειρήσεις για να κάνουν ότι θέλουν. Τρανή απόδειξη οι πάροχοι ενεργείας.  Κερδοφορούν  ασύστολα  στις πλάτες και τις ανάγκες  των λαϊκών στρωμάτων με τις ευλογιές της ΕΕ και τους νομούς της κυβέρνησης. Από την άλλη για τα λαϊκά στρώματα,  η πρόσβαση στην ενεργεία έχει μετατραπεί σε  πολυτέλεια.  Επιπλέον από 1/1/23  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται να επιβάλλει νέα αύξηση στην φορολογία των καυσίμων, μέσω νέου τέλους.

Πάρτε τώρα μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών

Να πληρώσει τώρα το μεγάλο κεφάλαιο

Η Ομοσπονδία μας  στέκεται απέναντι από αυτούς που έκαναν την Ενέργεια ακριβό εμπόρευμα για τον λαό. Που εκτίναξαν τις τιμές επιβάλλοντας κυρώσεις που τελικά πληρώνουμε μόνο εμείς. Που τροφοδοτούν με όπλα τον Πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνοντας λάδι στην φωτιά της ευρύτερης ανάφλεξης στην περιοχή.

 Στεκόμαστε απέναντι από όλους αυτούς που μιλάνε για “ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη για όλους» και εννοούν την ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της κερδοφορίας των ομίλων. Σε όλους αυτούς που μιλάνε για συναίνεση και «κοινωνική συνοχή» και εννοούν σιγή νεκροταφείου και υποστολή κάθε διεκδίκησης.

Δεν αντέχουμε άλλο. Μας ξεζούμισαν. Μας θέλουν μέσα στα μαγαζιά μας μέχρι να μας κλείσουν. Αμέτοχους, άβουλους και φοβισμένους. Τους απαντάμε. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χεριά. Στη μίζερη ζωή που μας ετοιμάζουν απαντάμε με ανυποχώρητο ,μαζικό, συλλογικό αγώνα. Παλεύουμε για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.

Δε θα επιτρέψουμε να πέσει κανένα σπίτι η μαγαζί αυτοαπασχολούμενου στα χεριά των τραπεζιτών και των funds

Δε θα αφήσουμε κανένα σπίτι η μαγαζί συναδέλφου χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν οι υπέρογκοι λογαριασμοί

Στο μέλλον που μας ετοιμάζουν απαντάμε με τη συμμετοχή μας στα σωματεία, με τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Με τον αγώνα μας θα τους υποχρεώσουμε να κάνουν πίσω.

Οργανώνουμε τον Αγώνα και την Αλληλεγγύη μας

δεν μας μένει τίποτα άλλο

Συμμετέχουμε μαζικά στη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7μμ

Απαιτούμε

  • Μείωση της τιμής του ρεύματος και των καύσιμων
  • Να οριστεί πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας στα επίπεδα που βρίσκονταν οι τιμές πριν την ενεργειακή κρίση (με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022)
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες αυξήσεις λογαριασμούς .
  • Καμία σκέψη για αύξηση της φορολογίας στην ενέργεια που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καμιά αύξηση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, για να λειτουργήσει ως Μόνιμος Μηχανισμός Αντιστάθμισης κινδύνου, χρηματοδοτώντας με τα δικά μας λεφτά τους παρόχους για άλλη μια φορά.
  • Κάτω οι φόροι. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης,
  • Άμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Άμεση επαναφορά του αφορολόγητου 12.000 , προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Προοδευτική αύξηση φορολογίας στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο
  • Διαγραφή χρεών για τους μικρούς επαγγελματίες και τα λαϊκά νοικοκυριά σε εφορία, τράπεζες, δήμους

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                                        ΣΦΑΝΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ