April 19, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Να αποσυρθεί τώρα η νέα συμφωνία για τις βάσεις! – Όλοι 12/5 στα Προπύλαια 7 μ.μ

07/05/2022

Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!

Η κυβέρνηση της ΝΔ άρον άρον φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή Συμφωνία για τις βάσεις, όπου ουσιαστικά μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο. Η κυβέρνηση βάζει το λαό μας σε νέες μεγάλες περιπέτειες, αφού η χωρά πλέον αποτελεί στρατιωτικό στόχο αντίποινων. Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται και στη κατάπτυστη συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA). Αναβαθμίζονται οι ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνεται τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή της χώρας. Εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς.

Οι αυτοαπασχολούμενοι μαζικά να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς

Ακριβά έχουμε πληρώσει ήδη το κόστος του πολέμου. Τον συναντάμε στα ραβασάκια της Ενέργειας και στις τιμές των καυσίμων που έχουν απογειωθεί, τον νιώθουμε στο σούπερ μάρκετ που γίνεται όλο και ακριβότερο, στις πρώτες ύλες που πήραν τον ανήφορο.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι εγγυητής της ασφαλείας, της ειρήνης και της δημοκρατίας όπως θέλουν να το παρουσιάσουν. Το ΝΑΤΟ είναι ένα σφαγείο που η δράση και η ιστορία του είναι βαμμένα με αίμα λαών. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Συρία. Χιλιάδες νεκροί και στρατιές προσφύγων στις περιοχές αυτές, ακρίβεια, χρέη, αυταρχισμός για τους υπόλοιπους λαούς. Τα δήθεν “αμυντικά οφέλη” της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας πάνε περίπατο όταν οι τουρκικές παραβιάσεις καθημερινά είναι σε αριθμό ρεκόρ, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι “δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ”.

Σημαίνουμε συναγερμό

Οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι επαγγελματίες απαντάμε μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις αγωνιστικά. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Διεκδικήσουμε:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολουμένους της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία στις 12 Μάη, στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ.