October 22, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Όλοι στη μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 29 Γενάρη για την προστασία της ζωής μας! Στις 11.30 π.μ., στο Σύνταγμα.

Η Ομοσπονδία δηλώνει αμέριστη συμπαράσταση σε όσους, κινδύνεψαν, σε όσους εγκλωβιστήκαν για δεκάδες ώρες, σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση την πιο κρύα νύχτα του χρόνου.

Μια βδομάδα ήταν γνωστή η δυναμική της κακοκαιρίας. Όμως για άλλη μια φορά δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μετρά για να προστατευθεί ο λαός. Η επανάληψη καταστροφών από καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια αναδεικνύει τις διαχρονικές εγκληματικές ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειών και δημοτικών αρχών που επισκέπτονται τον «χώρο του εγκλήματος» χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα, καλυπτόμενοι πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την πολύ φορεμένη ατομική ευθύνη.  

Το νέο έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο. Η οργή είναι δικαιολογημένη. Όμως τώρα πρέπει να βγουν συμπεράσματα! Ο εγκλωβισμός εκατοντάδων οδηγών στην Αττική Οδό, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, το κλείσιμο δεκάδων κεντρικών δρόμων, οι διακοπές ρεύματος, συγκοινωνιών κλπ είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαχρονικής, επικίνδυνης πολιτικής, που θεωρεί κόστος τα έργα, τα μέσα,  το προσωπικό, το επιστημονικό δυναμικό που αξιοποιώντας την σύγχρονη γνώση μπορεί να προστατεύσει το λαό από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Που υποτάσσει τις ανάγκες μας στην  κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων σε κρίσιμους τομείς (υγεία, νερό, μεταφορές, δήμοι, υποδομές)

Ενώνουμε την φωνή μας, με τους εργαζομένους της Αττικής και τον λαό της Πάτρας, που καταφθάνει  με κάθε μέσο για να διαδηλώσει στην Αθήνα, ώστε να βάλουμε εμπόδια στην πολιτική που μας καταστρέφει, που βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας.

Απαιτούμε:

  • Άμεση αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές. Να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία στους δρόμους
  • Άμεσα μέτρα και έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές με επαρκή χρηματοδότηση μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε όλους τους οδικούς άξονες
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.