October 22, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών τη Τρίτη 20/07 για τα προβλήματα των επαγγελματιών εστίασης

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στην εστίαση

Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζετε όλο το προηγούμενο διάστημα. Εκατοντάδες συνάδελφοι είναι δραστήρια μέλη των τοπικών ενώσεών ΕΒΕ που συμμετέχουνε στην ομοσπονδία μας. Τα χρέη έχουν συσσωρευτεί και πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Ο ενάμισης χρόνος με τα ρολά κατεβασμένα δημιούργησε τρύπες που δύσκολα καλύπτονται.

Τα νέα μέτρα που ανακοινωθήκαν στις 15/07/2021 από τη μία προσθέτουν άλλο ένα επεισόδιο στις αλλεπάλληλες παλινωδίες της κυβέρνησης και από την άλλη οξύνουν ακόμα περισσότερο τα ήδη διογκωμένα προβλήματα αφού η κυβέρνηση στην πράξη φορτώνει και τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού των πελατών, στην πλάτη των επαγγελματιών. Η κυβέρνηση μάλιστα εντείνει τον εμπαιγμό, λέει ότι κατάφερε με αυτό τον τρόπο να ανοίξει με ασφάλεια του κλειστούς χώρους υπονοώντας βέβαια ότι από δω και πέρα τερματίζονται τα οποία μετρά οικονομικής στήριξης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το εκβιαστικό δίλημμα που έθεσε η κυβέρνηση δια στόματος υπουργού Γεωργιάδη «αποδεχτείτε τα μετρά γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα για μετρά στήριξης». Κάνει ότι δεν βλέπει τους χαμηλούς τζίρους των μαγαζιών που έχουν ανοίξει, ούτε την αργή εξέλιξη του εμβολιασμού που αντικειμενικά περιορίζει και την κίνηση του κόσμου.

Αυτήν την στιγμή πρέπει να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη για μέτρα στήριξης με βάση τις πραγματικές ανάγκες των βιοπαλαιστών επαγγελματιών της εστίασης. Ο  δρόμος της μαχητικής διεκδίκησης μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμε τα αναγκαία μέτρα  που θα είναι πραγματική ανάσα.

               Γι’ αυτό το ΔΣ της ΟΒΣΑ παίρνουμε την πρωτοβουλίας και καλούμε τους α/α στην εστίαση σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών τη Τρίτη 20/07 στις 9:00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
  • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ
  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 12 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.