October 6, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Δ.Τ. για την απεργιακή συγκέντρωση – Συνεχίζουμε δυναμικά με συμμετοχή στις 16 και 30/6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού που έγιναν μια γροθιά και πλημύρισαν το κέντρο της Αθήνας στο απεργιακό συλλαλητήριο της Τέταρτης.

Χαιρετίζουμε τους συνάδελφους, που το πρωί της τέταρτης, βροντοφώναξαν, πίσω από τα πανό της ομοσπονδίας μας, των σωματείων και των ενώσεων ότι το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι απαράδεκτο. 

Τα συνθήματα μας πιο επίκαιρα από ποτέ έδωσαν την καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς του Χατζηδάκη και των κυβερνητικών στελεχών, πως τάχα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκφράζει «την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό». Με τους αγώνες μας και την οργάνωση μας, μπορούμε και έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία.

Νομοθετική κατοχύρωση της τώρα!

Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο!

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας!

Το ΔΣ της ομοσπονδίας μας σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την συμμετοχή της ομοσπονδίας μας στις κινητοποιήσεις της 16 του Ιουνίου ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και μετάθεση του απογευματινού συλλαλητηρίου των ομοσπονδιών και σωματείων α/α και ΕΒΕ στο υπουργείο οικονομικών, στις 30/6 ώστε να απαιτήσουμε πραγματικά και μόνιμα μετρά ενίσχυσης των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επαγγελματιών, διαγραφή χρεών και μείωση της ληστρικής φορολογίας.

Καλούμε τις Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Έμπορων, τους Εμπορικούς Συλλόγους σε μαζική συμμετοχή στις πρωτοβουλίες για τη καταδίκη αυτής της πολίτικης.

Απέναντι στην οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης – μονοπωλίων οργανώνουμε την αγωνιστική μας απάντηση!

Το ΔΣ της ΟΒΣΑ