April 20, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο σωματείων και ομοσπονδιών την Τετάρτη 17/3 στις 18:00 στα προπύλαια

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

H πολιτική της κυβέρνησης είναι η μόνη υπεύθυνη για την οριακή κατάσταση που ζούμε, η υγειά μας παίζεται καθημερινά κορόνα γράμματα, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα φέρνουν χιλιάδες στο χείλος του γκρεμού.

Η κυβέρνηση με πρόφαση τη πανδημία εντεινει την καταστολη, αυρες και ΜΑΤ παρελαύνουν στις γειτονιές της Αττικής. Η οργή και η αγανάκτηση του λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δεν μπορεί να κρυφτεί!

Ως ΕΔΩ! η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, απαντάμε στην επίθεση της κυβέρνησης

Όλοι την Τετάρτη 17/03 και ώρα 18:00 στα προπύλαια!

Δε πάμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας!

Απαιτούμε

  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
  • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας του λαού στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
  • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
  • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
  • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
  • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
  • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.