May 21, 2024

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής

Κάλεσμα της σύσκεψή της ΟΒΣΑ που πραγματοποιήθηκε διαδυκτιακά στις 5/3/2021

Η μεγάλη ανταπόκριση στην έκτακτη σύσκεψη της ΟΒΣΑ την Παρασκευή 5/3 είναι απόδειξη ότι όλο και περισσότεροι επαγγελματίες, συμφωνούν ότι εδώ και τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική διεκδίκηση, ότι η νέα κρίση που τσακίζει της ζωές μας δεν ξεχωρίζει επαγγέλματα και κλάδους !

Καταλαβαίνουμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι η μόνη υπεύθυνη για την οριακή κατάσταση που ζούμε, ότι η υγειά μας παίζεται καθημερινά κορόνα γράμματα, τα τεράστια οικονομικά προβλήματα φέρνουν χιλιάδες στο χείλος του γκρεμού.

Καταλαβαίνουμε ότι για να ακουστούμε πρέπει να δυναμώσει η φωνή μας, ενωμένοι στην συλλογική πάλη και δράση, οι βιοπαλαιστές  αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ βροντοφωνάζουμε

Ως ΕΔΩ! η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της Υγείας και του εισοδήματος!

Οι δεκάδες αντιπρόσωποι από  29 σωματεία και ομοσπονδίες, αποφασίσαμε να καλέσουμε σε συλλαλητήριο στις 31/3 στο υπουργείο οικονομικών με συγκέντρωση στις 18:00 στην Πλατεία Κάνιγγος.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες της Αττικής συνολικά τους επαγγελματίες, να πάρουν τη δικής τους θέση στη μεγάλη μάχη που διεξάγεται για την προστασία της υγείας και του λαϊκού εισοδήματος. Καλούμε να πάρουν αποφάσεις συμμέτοχης. Να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου.

Απαιτούμε:

 • Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
 • Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους
 • Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
 • Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων
 • Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
 • Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
 • Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
 • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

 • Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ .
 • Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
 • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
 • Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.